Armurariul regenerează ficatul

Armurariul regenerează ficatul

Armurariul întăreşte sistemul imunitar şi contracarează acţiunea radicalilor liberi, compuşi care favorizează îmbătrânirea şi îmbolnăvirea celulelor.

Cunoscut şi ca ciulinul-laptelui, armurariul este una dintre cele mai bune plante pentru ficat. Seminţele de armurariu conţin silimarină, în proporţie de 70-80%, care se regăseşte în mai toate suplimentele şi medicamentele recomandate de specialişti pentru bolile hepatice. Pe lângă acest compus, în seminţe se mai găsesc şi acidul linoleic, oleic şi palmitic, dar şi proteine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum se administrează

Armurariul se administrează sub formă de ceai, pulbere (1 linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Se ţine sub limbă  10-15 minute, apoi se înghite cu apă), ulei extravirgin din seminţe de armurariu (1-2 linguri pe zi) şi comprimate. Pentru tratarea oboselii, migrenei şi pentru ameliorarea simptomelor menopauzei şi a indigestiei poţi folosi tinctura de armurariu. O prepari astfel: macini 50 g de seminţe de plantă. Praful obţinut îl pui într-o sticluţă în care vei turna 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Iei 10-30 picături pe zi, cu 15 minute înainte de masă, la indicaţia fitoterapeutului.

Ştiai că...
...silimarina poate duce la scăderea riscului de cancer? Ea acţionează ca stimulent al sistemului imunitar şi apără organismul împotriva deteriorării ADN-ului, împiedicând astfel dezvoltarea tumorilor de risc oncogen.

Susţine sistemul imunitar

Fiind bogat în antioxidanţi, armurariul întăreşte sistemul imunitar şi contracarează acţiunea radicalilor liberi (compuşi care favorizează îmbătrânirea şi îmbolnăvirea celulelor din organism). Doctorul recomandă să iei 140 mg de silimarină, sub formă de comprimate. Se ia timp de 3 săptămâni de 3 ori pe zi.
 

Află pe clicksanatate.ro cum să foloseşti remediile cu armurariu pentru detoxificare şi după o hepatită!

Dieta care previne chisturile mamare

Când e indicat să iei ultima masă a zilei

citeste totul despre: