Argila tratează gastrita şi durerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru că are proprietăţi antibiotice şi antiinflamatoare, argila este recomandată şi în toxiinfecţii alimentare.
Pentru că are proprietăţi antibiotice şi antiinflamatoare, argila este recomandată şi în toxiinfecţii alimentare.

Cunoscută ca un remediu bun la toate, argila are efect remineralizant, detoxifiant, dezinfectant, cicatrizant şi antiseptic, fiind de ajutor în caz de numeroase afecţiuni, de la boli gastrice până la probleme de piele.

I se mai spune „pământul care vindecă“, datorită calităţilor terapeutice valoroase pe care le are asupra organismului. şi poate fi folosit pe cale orală sau în aplicaţii locale. În terapiile alternative sunt utilizate mai des 3 tipuri de argilă, cea albă, argila gri şi argila verde, dar au proprietăţi binefăcătoare şi argila galbenă şi cea roşie.

Înainte de a folosi un remediu argilos, e bine să consulţi medicul, pentru că acest produs elimină substanţele toxice din organism, însă alături de ele poate îndepărta şi elemente nutritive, ca fierul şi zincul, favorizând, pe termen lung, apariţia anemiei.

Ajută în caz de probleme gastrice

Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer. Amestecă 2 linguriţe cu argilă şi 100 ml apă plată, lasă să stea câteva ore şi apoi filtrează conţinutul. Înainte de masă, ia câte 1 linguriţă de lichid limpede cu un pahar de apă.

Atenţie!

Dacă suferi din pricina constipaţiei sau a unor probleme intestinale, nu e indicat consumul argilei decât cu acordul medicului. De asemenea, cura cu argilă e contraindicată gravidelor.

Diminuează durerile articulare

Împachetările cu nămol de argilă sunt prescrise în multe staţiuni termale, pentru a remedia problemele de la nivelul încheieturilor. Argila poate fi folosită şi acasă, în tratamentul bolilor de articulaţii. Pentru a calma durerile cauzate de entorse, de exemplu, se recomandă cataplasmele calde cu argilă, direct pe piele sau pe un tifon steril, aplicate pe zona afectată şi lăsate să acţioneze aproximativ 2 ore. Dacă este vorba despre inflamaţii, ajută cataplasmele reci, care stopează procesul inflamator.

Combate toxiinfecţiile alimentare

Pentru că are proprietăţi antibiotice şi antiinflamatoare, argila este recomandată şi în toxiinfecţii alimentare, fiind un remediu rapid şi eficient. Pune 1 linguriţă de argilă într-un pahar cu apă plată, sub nicio formă apă de la robinet, şi lasă amestecul până dimineaţă, la decantat. Trebuie să bei doar apa, nu şi mâlul. Indicat ar fi să urmezi acest tratament o lună, timp în care să adopţi o dietă fără grăsimi, prăjeli şi alcool.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecţiuni pot fi tratate cu argilă!

Pierderea auzului: ce soluţii există

Cum să-l ajut să nu se mai bâlbâie?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite