Argila combate arsurile de stomac

Argila combate arsurile de stomac

Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer.

Este recunoscută pentru faptul că are efect dezinfectant şi cicatrizant, de aceea este recomandată în afecţiunile pielii. Mai mult, argila stimulează eliminarea toxinelor şi  alină arsurile de stomac, durerile articulare.

Ştiri pe aceeaşi temă

I se mai spune „pământul care vindecă“, datorită calităţilor terapeutice valoroase pe care le are asupra organismului. şi poate fi folosit pe cale orală sau în aplicaţii locale. În terapiile alternative sunt utilizate mai des 3 tipuri de argilă, cea albă, argila gri şi argila verde, dar au proprietăţi binefăcătoare şi argila galbenă şi cea roşie.

Înainte de a folosi un remediu argilos, e bine să consulţi medicul, pentru că acest produs elimină substanţele toxice din organism, însă alături de ele poate îndepărta şi elemente nutritive, ca fierul şi zincul, favorizând, pe termen lung, apariţia anemiei.

Reduce arsurile stomacale

Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer. Amestecă 2 linguriţe cu argilă şi 100 ml apă plată, lasă să stea câteva ore şi apoi filtrează conţinutul. Înainte de masă, ia câte 1 linguriţă de lichid limpede cu un pahar de apă.

Atenţie!

Dacă suferi din pricina constipaţiei sau a unor probleme intestinale, nu e indicat consumul argilei decât cu acordul medicului. De asemenea, cura cu argilă e contraindicată gravidelor.

Te ajută să previi şi să alungi afecţiunile cutanate

Pulberea vindecătoare este o soluţie de tratament şi pentru leziunile pielii. Astfel, pe zonele cu răni uşoare poţi aplica un strat subţire de argilă amestecată cu puţină apă. Tratamentul cu argilă verde este eficient pentru tenul gras şi părul cu tendinţă de îngrăşare, pentru că reduce excesul de sebum. Pentru pete şi zone pe piele foarte uscate, cu arsuri, este ideală argila albă. Aceasta reface structura pielii şi poate fi utilizată şi în tratamentul părului tocit şi lipsit de vitalitate. De asemenea, argila albă este des utilizată şi ca talc în pudra pentru calmarea iritaţiilor de scutec ale bebeluşilor.

Află pe Clicksanatate.ro cum se ţine cura de detoxificare cu argilă!

Toxina botulinică are şi utilizări medicale

Usturoiul, medicament natural pentru zeci de boli

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: