Aloe vera, leac pentru înţepăturile de insecte şi ulcerul gastric. Ce alte întrebuinţări mai are

Aloe vera, leac
pentru înţepăturile de insecte şi ulcerul gastric. Ce alte întrebuinţări mai are

Planta de aloe vera are numeroase întrebuinţări

Planta de aloe vera conţine o substanţă numită gel care vindecă rănile. Alifiile, cremele şi loţiunile cu acest gel previn pustulele şi exfolierea pielii cauzată de arsurile solare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebuinţările externe ale gelului de aloe vera sunt multe, notează farmacistul Earl Mindell, în cartea sa „Noua biblie a vitaminelor“.

Astfel, gelul care este un amestec cu proprietăţi antibiotice, astringente şi coagulante, poate fi folosit cu beneficii evidente în tratamentul arsurilor, înţepăturilor de insecte şi a otrăvii de stejar. Se rupe o frunză de aloe vera şi pulpa se aplică direct pe zona afectată sau se îmbibă o bucată de pânză cu acest gel şi se leagă rana.

Totodată, alifiile, cremele şi loţiunile cu acest gel previn pustulele şi exfolierea pielii cauzată de arsurile solare şi ajută la înmuierea bătăturilor şi a calusului de la tălpi. În plus, pot ameliora durerea şi mâncărimea cauzate de hemoroizi.

Aplicat pe faţă şi pe gât, gelul netezeşte pielea şi ţine sub control ridurile fine.

Potrivit aceleiaşi surse, gelul conţinut de plantă poate fi folosit şi ca balsam pentru păr.

Atenţie însă că alifiile, la persoanele sensibile, pot provoca urticarie, erupţii cutanate şi mâncărime, precum şi alte reacţii alergice. Gelul poate fi extrem de periculos dacă este luat intern de către femeile însărcinate, atrage atenţia celebrul farmacist.

Pentru persoanele nealergice gelul acţionează ca laxativ uşor şi poate fi util în tratamentul ulcerului gastric. În acest din urmă caz, cantitatea recomandată este de o linguriţă luată la intervale regulate – de preferinţă pe stomacul gol – totalizând 450 de grame pe zi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările