Alinări pentru suferinţele copiilor

Alinări pentru suferinţele copiilor

Muşeţelul este recomandat pentru tratarea eritemelor fesiere (iritaţia de scutec)

Colici, viermişori,  iritaţii – iată câte neplăceri poate avea un om mic! Ca să-i alini durerea şi să-i aduci somnul dulce apelează cu încredere la tratamentele din popor, aşa cum le-au consemnat cei mai buni fitoterapeuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câte bătăi de cap le dau viermişorii şi celor mici, dar şi nouă, părinţilor, care nu mai ştim cum să le alinăm mai repede durerea de burtică. Parazitozele, în limbaj medicinal, se întâlnesc frecvent la copiii care au trecut de vârsta sugară . Doctorul Mihai Alin Scarlat, în „Ghidul de terapie naturistă” recomandă pentru ascaridoză (infecţia cu limbrici) infuzia de coada-şoricelului, o plantă de sezon.

Se prepară din câte 2 linguri la 100 ml de apă. Ceaiul se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Atenţie! Planta se recomandă copiilor cu vârste de peste 3 ani. Un alt leac pentru a-l scăpa pe cel mic de neplăceri este amestecul obţinut din miere (500 g), lapte (100 ml) şi seminţe decojite şi zdrobite. Amesteci toate ingredientele până se transformă într-o pastă.

Copilul trebuie să ia 1/3 din amestec la fiecare 2 ore. La 2 ore de la terminarea tratamentului se iau 3 linguri de ulei de ricin. Tratamentul se repetă şi a doua zi.

Remediile pentru eliminarea viermişorilor

Pentru ca cel mic să elimine oxiurii, ar trebui să bea infuzie de frunze de afin, câte 2 linguriţe la 100 ml de apă. Remediul se bea fracţionat în 3 reprize, pe parcursul unei zile. Renumitul profesor Ovidiu Bojor, fondator al fitoterapiei moderne în România, recomandă pentru copiii cu viermişori o cură de trei zile cu afine, câte 300-500 g de fructe pe zi. Copilul nu consumă niciun aliment în aceste zile, ci i se dă doar apă la cerere.

Pentru eliminarea teniei, copilul ar trebui să consume morcov ras (cât poate mânca) dimineaţa, pe stomacul gol, cu câteva minute înainte de fiecare masă. Sunt benefice şi seminţele decojite, pisate (30-40 g). Se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, iar după 1-2 ore se ia un purgativ, ulei de ricin sau ceai laxativ.

Iritaţia de la scutec, îmblânzită cu muşeţel

Muşeţelul, una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, care încă se mai poate recolta în această perioadă, este de ajutor şi în alinarea suferinţelor celor mici. Pentru tratarea eritemelor fesiere (iritaţiei de scutec), profesorul Ovidiu Bojor recomandă în cartea „Fitoterapie modernă şi tradiţională”, aplicaţiile locale de comprese cu infuzie din flori de muşeţel.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările