Alimente bogate în fibre, esenţiale pentru sănătate

Alimente bogate în fibre, esenţiale pentru sănătate

Fibrele stimulează digestia şi absorbţia substanţelor nutritive de către organism

Pentru ca sistemul digestiv să funcţioneze normal el are nevoie de fibre. Acestea se obţin din alimente, unele dintre acestea având un conţinut mai ridicat de fibre. Iată care sunt acestea!

Ştiri pe aceeaşi temă

Fibrele stimulează digestia şi absorbţia substanţelor nutritive de către organism. De asemenea, un anumit sortiment de fibre absoarbe apa şi astfel vei evita constipaţia. Consumul constant de fibre este esenţial pentru buna funcţionare a sistemului digestiv, ceea ce va contribui la întreaga stare de bine a organismului.

Cantitatea ideală de fibre consumată zilnic ar trebui să fie de 25 de grame în cazul femeilor şi 50 de grame în cel al bărbaţilor. Iată care sunt alimentele în care le găseşti!

Cereale integrale

Unul dintre numeroasele motive pentru care este indicat să consumi cereale la micul dejun este faptul că au foarte multe fibre. În această categorie de cereale nu intră cele procesate, de exemplul celor care au gust de ciocolată, miere sau alte arome. Cu cât sunt mai puţin procesate cerealele, cu atât au mai multe fibre. Cerealele integrale sunt fulgii de ovăz, musli sau fulgii de grâu. Dacă nu-ţi plac cerealele simple, poţi încerca preparatele din făină integrală, cum este pâinea.

Află care sunt celelalte alimente bogate în fibre şi benefice pentru sănătate pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările