Şi plantele au contraindicaţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remediile naturiste sunt adjuvante în tratarea multor afecţiuni, dar asta nu înseamnă că pot fi administrate oricând şi în orice cantitate pentru că pot avea reacţii adverse. De aceea, ele trebuie folosite cu atenţie, mai ales dacă suferi de anumite boli şi iei medicamente.

Nu bea ceai de sunătoare dacă te expui la soare!

Pe lângă faptul că ajută la dilatarea vaselor de sânge şi reduce tensiunea arterială, sunătoarea are efecte antimicrobiene şi cicatrizante. În plus, planta stimulează secreţia biliară şi este de folos în combaterea episoadelor depresive şi a tulburărilor de somn. Însă tratamentul cu sunătoare nu se recomandă în aceeaşi perioadă în care iei medicamente de sinteză contra depresiei şi anxietăţii, insomniei, epilepsiei şi a infecţiei cu HIV.

De asemenea, concomitent cu utilizarea oricărui preparat din sunătoare este indicat să nu te expui la soare, întrucât pot apărea reacţii de fotosensibilizare, ceea ce duce la creşterea riscului de arsuri solare. Dacă tratamentul cu sunătoare durează mai mult de trei luni, pot apărea reacţii adverse precum nevralgii, tulburări de somn şi iritaţii ale tegumentelor.

Teiul trebuie consumat cu moderaţie în sarcină

Infuzia de tei te calmează atunci când eşti agitată sau nu poţi să dormi, îţi alungă durerile de cap şi este un bun adjuvant în tratamentele contra hipertensiunii arteriale. De asemenea, preparatele pe bază de tei sunt recomandate şi pentru suferinzii de gastrită, colici abdominale sau de dureri articulare. În cazul în care iei multivitamine, este de preferat să eviţi consumul de ceai de tei, întrucât reduce efectul medicamentelor. Mai mult, utilizarea constantă a acestui remediu poate afecta funcţia cardiacă. Sarcina şi perioada de alăptare sunt alte două situaţii în care trebuie să eviţi consumul acestei plante sub orice formă.

Alte contraindicaţii ale plantelor găseşti pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite