Şapte alimente recomandate pentru a preveni apariţia aterosclerozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ateroscleroza este o boală cardiovasculară caracterizată de formarea la nivelul tunicii interne şi medii a arterelor mijlocii şi mari de depozite ateromatoase, acestea conţinând colesterol, material lipidic şi lipofage.

În Statele Unite, ateroscleroza este principala boală care duce la decese, următoarea fiind cancerul. Şi alte state din vest au această problemă, o treime din decesele persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35 şi 65 de ani fiind cauzate de această boală.

„Stylenheat” propune o listă de şapte alimente al căror consum este recomandat în prevenirea aterosclerozei:

1.Peştele

image

Una din principalele cauze ale arterelor înfundate este nivelul ridicat al grăsimilor rele şi nivelul scăzut al celor recomandate, omega 3, care pot fi găsite în carnea de peşte.  

2.Spanacul

image

Spanacul este bogat în potasiu şi acizi folici, substanţe care acţionează ca un mijloc de apărare împotriva hipertensiunii arteriale. De asemenea, spanacul este bogat în luteină.

3.Roşiile

image

Roşile sunt bogate în licopen, substanţă care ajută în prevenirea arterelor, precum şi apariţia cancerului de prostată.

4.Usturoiul

image

Încă din Antichitate usturoiul a fost utilizat pentru a trata bolile de inimă şi hipertensiunea arterială.

5.Creveţii  

image

Creveţii conţin taurină, un aminoacid care funcţionează cu rol protector.

6.Strugurii roşii

image

Strugurii sunt bogaţi în flavonoizi şi resveratrol, substanţe care previn înfundarea arterelor.

7.Uleiul de măsline

image

Grăsimile monosaturate din uleiul de măsline împiedică formarea cheagurilor pe artere. Astfel, acest tip de ulei este recomandat în dieta zilnică.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite