7 remedii eficiente pentru varice

7 remedii eficiente pentru varice

Unguentele din plante cu efect antiinflamator redau confortul picioarelor obosite FOTO Shutterstock

Senzaţia de picioare grele şi dureroase este, de cele mai multe ori, însoţită de prezenţa varicelor, o problemă tot mai des întâlnită, mai ales în rândul femeilor. Soluţiile naturale pot ajuta la îndepărtarea disconfortului, îmbunătăţind tonusul pereţilor şi al valvelor venoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Bolile venoase sunt printre cele mai răspândite afecţiuni de pe glob. Se estimează că, dintre persoanele care au varice, aproximativ 80% sunt femei, iar 20% – bărbaţi.

În România, conform studiului VeinConsult, aproape 1,8 milioane de persoane suferă din cauza acestei afecţiuni.

Printre cauzele apariţiei varicelor se află suprasolicitarea gambelor prin statul îndelungat în picioare, dar şi lipsa acută de mişcare, greutatea peste limita normală, constipaţia cronică, sarcinile repetate (în acest caz riscul creşte odată cu numărul de sarcini duse la termen), anomaliile boltei plantare (picior plat sau supracurbare) şi factorii ereditari (riscul relativ este de 2:1 dacă unul dintre părinţi prezintă varice şi de 3:1 dacă ambii părinţi au varice).

„Partea plină a paharului” în această situaţie este că remediile sunt la îndemână şi, dacă sunt aplicate pe termen lung, dau rezultate satisfăcătoare.

1. Balsamul cu extract de castan sălbatic este indicat pentru tratarea picioarelor umflate, sindrom de picioare grele şi normalizarea şi menţinerea elasticităţii venelor. Substanţele active ajută la ameliorarea inflamaţiilor şi la dilatarea venelor. Acesta se aplică în strat subţire pe suprafaţa afectată şi se masează uşor.

2. Cremele pe bază de seminţe de castan au acţiune antiinflamatoare, antiedematoasă, hemostatică, cicatrizantă, venotonică şi de creştere a întoarcerii venoase eliminând stagnarea sângelui în vasele varicoase, datorită escinei aflate în compoziţia lor.

3. Gelul  natural cu extract de hirudina (saliva lipitorilor). Împreună cu plante medicinale din compoziţie are un efect eficient în tratarea varicelor şi picioarelor grele, tromboflebitelor şi trombozelor.

4. Unguentul de arnică. Prin conţinutul complex în lactone sesquiterpenice, carotenoide şi ulei esenţial, are proprietati antiinflamatoare, anticoagulante, antiechimotice, antialgice, cicatrizante, creşte tonusul venos, scade edemele, reduce senzaţia de picioare grele, stimulează circulaţia sângelui, regenerează pereţii vasculari.

5. Alifia de gălbelene. Substanţele active din această plantă au acţiune antiinflamatoare, tonică şi cicatrizantă, fiind de mare ajutor în prevenirea şi alinarea durerilor specifice varicelor.

6. Cataplasmele cu argilă. Sunt recomandate pentru efectele antitoxice, absorbante, antiinflamatoare, cicatrizante ale argilei.

7. Cura cu polen. Recoltat de albine din flori, polenul este creditat cu o bună acţiune asupra sistemului circulator, mai ales asupra sistemului venos. Tratamentul se face timp de minimum două săptămâni. Se consumă între 10 g şi 30 g de polen pe zi, pe stomacul gol. Se mestecă foarte bine, până capătă consistenţa unei paste, după care se înghite.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările