5 utilizări surprinzătoare ale scorţişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beţişoarele sau pudra de scorţişoară sunt foarte bune pentru o respiraţie proaspătă FOTO Jovan Nikolic
Beţişoarele sau pudra de scorţişoară sunt foarte bune pentru o respiraţie proaspătă FOTO Jovan Nikolic

Scorţişoara este folosită de secole împotriva gripei sau indigestiei. Condimentul parfumat conţine calciu, fibre, fier şi magneziu, iar coaja sa ascunde uleiuri esenţiale. Atunci când scorţişoara măcinată se combină cu uleiul de măsline şi zahărul brun, poate da naştere unui preparat perfect pentru un ten luminos.

Scorţişoara te poate scăpa de respiraţia neplăcută sau chiar îţi poate curăţa tenul. Iată cinci sfaturi date de „Huffington Post“ pentru a utiliza scorţişoara şi în afara bucătăriei .

1. Buze mai pline

Nu trebuie să apelezi la chirurgia plastică pentru a avea o gură ca a Angelinei Jolie. Aplică puţină cremă pe buze şi apoi presară puţină scorţişoară măcinată. Freacă puţin buzele pentru ca amestecul să-ţi intre în piele şi aşteaptă un minut. Vei avea o senzaţie de mâncărime, dar nu foarte rea. Mai adaugă un strat de cremă şi vei vedea ce buze pline ai. Niciodată nu aplica scorţişoară pe piele, fără un strat protector înainte, deoarece cauzează iritaţii.

2. Mască de faţă contra acneei

Din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară măcinată poţi face o pastă asemănătoare ciocolatei. Aplic-o pe faţă şi aşteaptă să vezi efectele. Scorţişoara va omorî bacteriile care sunt responsabile de apariţia acneei, iar mierea va reduce roşeaţa, iritarea şi va hidrata pielea. Lasă masca să acţioneze aproximativ 10 minute, sau până când faţa începe să te ardă, apoi clăteşte şi şterge-te cu un prosop curat.

3. Tratament pentru creşterea părului

Căderea părului este o tragedie, nu contează din ce cauză. Un mod de a stimula creşterea lui este ca cel puţin o dată pe săptămână să-ţi tratezi pielea capului cu o mască de păr cu scorţişoară. Amestecă două linguri de scorţişoară şi două de miere într-o jumătate de cană de ulei de măsline puţin încălzit. Adaugă un ou pentru a îngroşa puţin amestecul. Aplică soluţia pe părul ud cu ajutorul unui pieptăn. Aşteaptă 10-15 minute şi spală cu şampon.

Ai grijă la scalpul sensibil. Scorţişoara este destul de iritantă şi pielea capului poate reacţiona. Dacă te arde rău, renunţă şi spală imediat crema.

4. Împrospătează respiraţia

Pentru o respiraţie mai proaspătă mestecă un beţigaş sau două de scorţişoară. Mai poţi să faci gargară cu apă călduţă amestecată cu scorţişoară măcinată.

5. Gomaj pe piele uscată

Pielea aspră nu este pe placul nimănui. Pentru a scăpa de celulele moarte ale tenului şi pentru o piele mai moale şi mai strălucitoare îţi trebuie sare de mare, ulei de migdale, ulei de măsline, miere şi scorţişoară. Aplică amestecul pe piele, freacă puţin şi apoi clăteşte. Rezultatele sunt uimitoare.


Citeşte mai multe despre scorţişoară şi beneficiile ei:

Beneficiile de necontestat ale scorţişoarei şi ale ghimbirului

Ghimbirul şi scorţişoara sunt privite ca nişte condimente care se folosesc pentru a îmbunătăţi gustul mâncării, însă nu multe persoane ştiu că acestea au numeroase proprietăţi benefice.

Cum să faci din alimente adevărate medicamente: 7 condimente cu efect terapeutic

Condimentele conţin sute de compuşi nutritivi şi au proprietăţi antioxidante, de aceea, pot face din orice mâncare un aliat împotriva bolilor.

Top 3 remedii cu efect dovedit împotriva balonărilor

Balonările, provocate de mesele îmbelşugate, ne strică cheful de petrecere. Sunt însă câteva soluţii simple pentru a scăpa de ele şi a ne bucura de Sărbători.

Cum te ajută să slăbeşti ardeiul iute şi scorţişoara

Mai multe studii se desfăşoară astăzi în lume în vederea creării medicamentului ideal pentru scăderea în greutate. O echipă de cercetători britanici consideră că este aproape de această ţintă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite