5 plante care te scapă de aciditatea gastrică

5 plante care te scapă de aciditatea gastrică

5 plante care te scapă de aciditatea gastrică

Arsurile de stomac ocazionale sunt cauzate de o alimentaţie acidă, care constă în grăsimi prăjite, alcool, dulciuri, băuturi carbogazoase şi condimente picante. Disconfortul pe care-l resimţi poate fi alinat cu plante medicinale.

5 plante care te scapă de aciditatea gastrică

 

Salcâmul, pansament pentru stomac

 
Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură. Prepară o infuzie din florile plantei din două linguriţe de salcâm peste care torni 250 ml de apă clocotită. Acoperă recipientul şi lasă la infuzat 15 minute. Bea două – trei căni de ceai, înainte de masă. La fel de eficientă este şi mierea de salcâm, cunoscută pentru tratarea ulcerelor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.
 

Obligeana, doctorul sistemului digestiv

 
Numită în popor ,,trestie mirositoare“, obligeana a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri în medicina populară, având un efect fortifiant asupra organismului.  Planta se administrează şi ca adjuvant în numeroase afecţiuni digestive. Pentru a scăpa de arsurile stomacale, prepară un ceai
dintr-o linguriţă cu pulbere peste care torni 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară şi bea pe stomacul gol. Consumă două căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
 

Pătlagina atenuează iritaţiile

 
Frunzele şi seminţele plantei reduc inflamaţiile mucoasei intestinale, acţionând ca un burete în absorbţia toxinelor. De asemenea, atenuează iritaţiile de la nivelul mucoasei stomacului. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată  şi 200 ml de apă clocotită. Acoperă cana şi aşteaptă 10 minute, apoi strecoară. Bea ceaiul la nevoie, dar nu mai mult de trei căni pe zi. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: