5 metode pentru a combate durerile

5 metode pentru a combate durerile

Pentru durerea de cap apărută pe fondul creşterii tensiunii arteriale se poate bea un ceai preparat dintr-un amestec de păducel, traista-ciobanului, măceşe, tei şi levănţică.

Înainte de a recurge la administrarea de calmante este mai sănătos să încercăm mai întâi terapiile blânde, fără efecte secundare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durerea este un simptom care arată semnalează o problemă la nivelul unui organ, însă ea poate fi declanşată şi de unii factori din mediul înconjurător. De multe ori, durerea poate ceda adoptând unele soluţii la-ndemână, acestea fiind de preferat în locul calmantelor. În cazul unor dureri intense, apărute brusc, poate fi vorba despre o urgenţă medicală. În această situaţie, se impune consultul de specialitate.

Remediile naturiste

Durerile de cap pot fi reduse cu ajutorul unor tratamente naturale. Astfel, uleiurile volatile (roiniţa, menta, lavanda) pot fi folosite pentru aromaterapie sau pentru masarea uşoară a tâmplelor. Pentru durerea de cap apărută pe fondul creşterii tensiunii arteriale se poate bea un ceai preparat dintr-un amestec de păducel, traista ciobanului, măceşe, tei şi levănţică. Dau rezultate şi compresele cu bitter suedez lăsate pe ceafă timp de o jumătate de oră.

Acupunctura

Această terapie este de ajutor în combaterea majorităţii tipurilor de durere. Astfel, durerile de cap, cele musculare şi cele menstruale se pot trata prin acupunctură, tehnică ce presupune introducerea unor ace foarte fine în anumite puncte de la nivelul corpului. Prin acest procedeu sunt eliberate în corp endorfine, mesageri chimici care reduc senzaţia de durere, acţionând ca şi calmante naturale.

Află pe clicksanatate.ro prin ce alte metode poţi alunga durerile!

Combinaţii alimentare cu mult calciu

Planta care ţine la distanţă infarctul şi cancerul

citeste totul despre: