10 beneficii ale curei cu clorofilă

10 beneficii ale curei cu clorofilă

Un derivat din clorofilă, clorofilina, creşte numărul şi activitatea celulelor B şi T, cu rol în apărarea contra agenţilor infecţioşi.

Ştim de la orele de biologie cât de importantă este clorofila pentru plante. Însă ştiai că această substanţă aduce şi numeroase beneficii pentru sănătate?

Ştiri pe aceeaşi temă

Pigment care dă culoarea verde specifică, clorofila este esenţială în fotosinteză, transformând lumina soarelui în energia necesară creşterii plantelor. Clorofila este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina pentru regnul animal. Mai mult, structura chimică a acestora este asemănătoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobină) şi magneziu (pentru clorofilă). Aşadar, se poate spune despre clorofilă că este „sângele verde”, iar cura cu această substanţă este binevenită în această perioadă, mai ales că ne ajută să scăpăm de toxinele pe care le-am acumulat în lunile de iarnă. Iată 10 motive să ţii cură cu clorofilă!

1. Combate cancerul. Crorofila oferă protecţie faţă de substanţele carcinogene, de toxinele din carnea prăjită şi de particulele poluante din atmosferă. De asemenea, blochează în corp metabolismul substanţelor pro-carcinogene care alterează ADN-ul. Clorofila poate inhiba şi carciogeneza (procesul prin care o celulă normală este transformată într-una malignă). 
 
2. Are acţiune antiinflamatoare şi antioxidantă. Clorofila conţine vitaminele A, C şi E, renumite pentru valoarea lor antioxidantă şi pentru reducerea inflamaţiilor din organism.
 
3. Ajută la eliminarea metalelor grele. Clorofila este unul dintre cei mai importanţi agenţi chelatori din natură. Plumbul şi mercurul sunt câteva dintre metalele care pot fi eliminate cu ajutorul curei cu clorofilă.
 
4. Combate respiraţia urât mirositoare. Clorofila are valoare antiseptică, acţionând ca un deodorant natural şi eliminând respiraţia urât mirositoare, dar şi mirosul neplăcut al corpului. Magneziul, care se regăseşte din abundenţă în clorofilă, are efect alcalinizant, normalizând echilibrul acido-bazic. 
 
5. Întăreşte imunitatea. Un derivat din clorofilă, clorofilina, creşte numărul şi activitatea celulelor B şi T, cu rol în apărarea contra agenţilor infecţioşi. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: