Te trezeşti în fiecare noapte la aceeaşi oră? Care ar putea fi explicaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trezirea în fiecare nopate la aceeaşi oră poate fi legată de suferinţa unui organ anume
Trezirea în fiecare nopate la aceeaşi oră poate fi legată de suferinţa unui organ anume

Multe persoane se trezesc în fiecare noapte la aceeaşi oră şi nu mai pot adormi deloc până dimineaţa. De vină pot fi stresul şi scăderea nivelului de glucoză din sânge.

Creierul rămâne activ întreaga noapte şi se regenerează, în timp ce restul corpului se odihneşte. Acest proces necesită o cantitate suplimentară de energie furnizată de cortizolul eliberat de glanda suprarenală. Cortizolul este responsabil cu alimentare cu energie a creierului în timpul nopţii. La persoanele cu hipoglicemie sau cu alte probleme de variaţii ale nivelului de glucoză din sânge, hormonul nu este eliberat la timp, ceea ce produce un scurt circuit în alimentarea creierului cu energie. Această întrerupere activează hormonul de stres din organism, pentru a compensa lipsa alimentării cu energie a creierului. Hormonul de stres creşte nivelul glucozei din sânge, dar conduce, totodată, la anxietate, determinând trezirea şi făcând foarte dificilă revenirea la starea de somn, potrivit newhealthadvisor.com.

Ora 3.00 este şi cea la care ficatul se detoxifiază utilizând glicogenul. În situaţii de stres, nu există suficient glicogen pentru o detoxifiere normală, astfel încât glandele suprarenale sunt silite să producă adrenalină. Adrenalina reface depozitele de glicogen, dar determină şi înteţirea bătăilor inimii, determinând organismul să intre în stare de alertă Individul se trezeşte şi nu mai poate adormi.

În aceste condiţii, soluţia ar fi gustările care să ţină constant nivelul glucozei în sânge. Aceste gustări pot fi alcătuite din unt de arahide, nuci, un ou fiert sau bucăţi de carne. Sunt de evitat dulciurile şi carbohidraţii rafinaţi care ajung rapid în sânge crescând nivelul glucozei pentru ca apoi acesta să scadă iar.

Trucuri pentru a evita trezirea la ora 3.00

Un mic dejun cu multe proteine care să menţină constant nivelul glucozei în sânge cât mai mult timp. Evitaţi amidonul şi zahărul din pâinea albă, cereale sau clătite.

Încercaţi să includeţi în dietă mici porţii de proteine utile în timpul zilei. Renunţaţi pe cât posibil la carbohidraţi. Grăsimile sunt importante pentru a hrăni organismul pe perioade mai lungi şi este  necesar ca ele să existe în cantităţi adecvate, în fiecare zi.

Reţetă pentru o băutură înainte de culcare

Din 125 de ml de suc de portocale, o jumătate de linguriţă de cremă de tartar şi un praf de sare de Himalaya mixate se poate prepara o băutură ce poate fi luată înainte de culcare, dar şi dimineaţa pentru a ţine stresul departe întreaga zi.

Sucul de portocale conţine glucoză care ajută ficatul să se regenereze, crema de tartar este bogată în potasiu, esenţial pentru buna funcţionare a creierului şi a ficatului, iar sarea are minerale esenţiale.

Aşadar, trezirea la ora 3.00 ar putea avea legătură cu o proastă funcţionare a ficatului. Însă alte ore pot fi asociate cu alte probleme de sănătate? Ţinând cont de meridianele din acupunctură, fiecare organ al corpului este activ într-un anumit interval de timp, iar coroborarea cu orele de trezire pot duce la o concluzie privitoare la organul care se află în suferinţă.

Astfel, între 23.00 şi 1.00 poate fi vorba de o problemă a vezicii biliare determinate de consumul excesiv de grăsimi, de fumat sau de cafea.

Între 1.00 şi 3.00 ficatul este cel care are probleme.

Între 3.00 şi 5.00. Această fereastră de timp este dedicată plămânilor şi respiraţiei, iar între 5.00 şi 7.00, intestinului gros. Persoanele care se trezesc frecvent înttre 5.00 şi 7.00 dimineaţa riscă să aibă probleme cu colonul iritat. Acesta poate fi urmarea unei alimentaţii neadecvate, a unor bacterii sau ciuperci prezente la nivelul acestui organ.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite