Somnul insuficient dăunează sănătăţii celor mici

Somnul
insuficient dăunează sănătăţii celor mici

Temele primite la şcoală nu-i lasă pe copii să doarmă suficient

Efectuarea temelor primite la şcoală şi folosirea dispozitivelor electronice sunt principalele motive pentru care copiii nu dorm suficient, potrivit unui raport al Societăţii chineze de cercetare în domeniul somnului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 63% din tinerii chinezi cu vârste cuprinse între 6 şi 17 de ani dorm mai puţin de opt ore pe zi, potrivit agerpres.ro care citează o cercetare făcută în China. În cazul tinerilor între 13 şi 17 de ani, procentul este mai mare, de 81%.

Raportul se bazează pe un sondaj efectuat la sfârşitul anului trecut şi în luna ianuarie, realizat în rândul a circa 70.000 de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani din China, Hong Kong, Macao şi Taiwan.

Numărul mare de teme pentru acasă şi dispozitivele electronice au fost principalele două cauze ale somnului inadecvat. 8,4% dintre copii au afirmat că de luni până joi sunt ocupaţi cu rezolvarea temelor după ora 23:00.

Mai mult de 41% din copiii şi adolescenţii care dorm prea puţin utilizează dispozitive electronice, precum computerele şi telefoanele mobile

Alţi factori, precum zgomotul şi poluarea luminoasă, au contribuit de asemenea la această problemă, se arată în raport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: