De ce somnul prost dă dureri de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un somn odihnitor poate fi de o importanţă majoră pentru cei care suferă de migrene. Calitatea somnului este asociată cu frecvenţa durerilor de cap, susţine un nou studiu american.

Cercetătorii de la Universitatea din Mississippi (SUA) au cooptat la studiu 292 de studenţi. Dintre aceştia, 69,9% erau femei cu vârsta medie de 19 ani, iar 26,7% sufereau de migrene. 

Cercetării au pus întrebări participanţilor la studiu cu privire la obiceiurile de somn, la starea de somnolenţă din timpul zilei şi la regulile de igienă pe care le respectă. Aceştia au mai fost testaţi şi pentru depresie şi anxietate, notează „Huffington Post“. 

Totodată, cercetătorii au comparat tiparul somnului la studenţii care sufereau de migrene cu tiparul celor care nu aveau dureri de cap. La voluntarii migrenoşi s-au luat în considerare frecvenţa şi severitatea durerilor, dar şi felul în care îşi efectuau activitate zilnică în timpul durerilor de cap.  

Mulţi dintre cei care aveau migrene nu beneficiau de un somn odihnitor noaptea. „Un somn prost este asociat cu migrenele episodice, după cum susţineau şi studiile anterioare“, au notat cercetătorii.

Studiile anterioare stipulau că obiceiurile sănătoase de odihnă scad frecvenţa şi intensitatea migrenelor.


Citeşte mai multe despre somn:

Trei substanţe nutritive care te ajută să dormi mai bine

Problemele de somn afectează, în ultimii ani, concentrarea oamenilor, dar mai ales puterea de muncă şi sănătatea acestora.

Şi tu poţi să devii o persoană matinală!

Sunt câţiva oameni care sar din pat la ora 6, proaspeţi, veseli şi gata pentru orice. Dar majoritatea percepem trezitul dimineaţa ca pe o corvoadă. Totuşi, nimeni nu este blestemat să rămână pe veci un somnoros care maltratează ceasul deşteptător. Există câteva trucuri care ne pot ajuta să ne împrietenim şi cu „cântatul cocoşului“.

Ce să mâncăm la cină pentru a avea un somn odihnitor

În copilărie, ni se spunea că vom visa urât dacă mâncăm anumite alimente, de regulă cele care pică greu la stomac. Un studiu al Universităţii din Pennsylvania (SUA) a reuşit să demonstreze ceea ce bunicile şi mamele noastre o ştiau de mult: dacă mănânci prost, vei dormi prost.

Cum îţi poţi păcăli organismul că e odihnit după o noapte albă

Nu contează cât de obosit eşti, există nopţi în care somnul nu se lipeşte de gene. Vestea bună este că doar o noapte nedormită nu are efecte de durată asupra sănătăţii. Vestea proastă este că această noapte albă are efecte negative asupra activităţii de a doua zi.

Nu lăsa căldura să-ţi strice somnul! Trucuri să te odihneşti bine în nopţile de vară

Insomniile de vară sunt din ce în ce mai frecvente, fiindcă temperaturile crescute sunt principalul factor care ne strică odihna. Putem lua, totuşi, câteva măsuri simple ca să dormim bine şi în nopţile caniculare.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite