Semne care-ţi arată că ai nevoie de mai multă odihnă

Semne care-ţi arată că ai nevoie de mai multă odihnă

Lipsa odihnei îţi dă peste cap ritmul biologic şi-ţi afectează echilibrul hormonal, fapt care la unii se poate manifesta printr-un apetit exacerbat, iar la alţii prin pierderea poftei de mâncare.

Privarea de somn are consecinţe surprinzătoare asupra celor mai multe dintre noi. Pentru a nu ajunge în stadiul în care nu mai poţi recupera prea uşor orele de somn pierdute şi pentru a avea mereu energie, află ce simptome te anunţă că nu te odihneşti îndeajuns de mult!

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu te poţi concentra

Când eşti obosită, vei observa că începe să te lase memoria şi că îţi este tot mai greu să te concentrezi. De pildă, un studiu american a arătat că medicii care au lucrat în ture de noapte aveam dificultăţi în a interpreta corect rezultatele analizelor pacienţilor. Sigur, nu toţi suntem în situaţia medicilor, dar avem nevoie de atenţie pentru a ne duce la bun sfârşit activităţile de zi cu zi. Lipsa de odihnă poate afecta abilităţile creierului de a se concentra şi de fi în alertă, ceea ce poate îngreuna procesul de înţelegere şi de procesare a informaţiei.

Nu-ţi este poftă de mâncare sau mănânci în exces

Suntem diferiţi şi în privinţa modului în care privarea de somn ne afectează apetitul. Lipsa odihnei îţi dă peste cap ritmul biologic şi-ţi afectează echilibrul hormonal, fapt care la unii se poate manifesta printr-un apetit exacerbat, iar la alţii prin pierderea poftei de mâncare.

Ai plânge tot timpul

Te-ai simţit vreodată ca şi cum stai să izbucneşti în lacrimi după o noapte pierdută? Ei bine, aşa reacţionează organismul uman atunci când simte că nu poate face faţă unor situaţii sau unor ameninţări de care se teme. De aici şi lacrimile sau irascibilitatea la orice mică nemulţumire apărută în zilele în care eşti obosită.

Vezi ce alte semnale îţi transmite corpul când este epuizat, pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările