Prof.dr. Alexandru Rafila: Raportăm de zece ori mai puţine infecţii nosocomiale decât ţările UE

Prof.dr.
Alexandru Rafila: Raportăm de zece ori mai puţine infecţii nosocomiale decât
ţările UE

Prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

România raportează un număr semnificativ mai mic de infecţii asociate asistenţei medicale decât celelalte ţări ale UE, potrivit prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. Adică raportarea este de cel puţin zece ori mai mică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Discutăm despre una dintre problemele care ar trebui să fie cu adevărat preocupante pentru sistemul de sănătate publică din ţara noastră aşa cum este tratată şi la nivel internaţional şi este una dintre condiţiile esenţiale privind siguranţa pacientului să putem să controlăm circulaţia bacteriilor multirezistente şi să prevenim în măsura posibilului infecţiile produse de bacteriile multirezistente“, a spus Rafila, citat de agerpres.ro.

El a adăugat că, anul acesta, România va avea prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992, însă spitalele clinice nu au secţii şi compartimente de microbiologie.

"Sunt mai îngrijorat pentru că anul acesta în România o să avem ca absolvenţi prima generaţie de după anul 1992 de medici microbiologi. Încă nu avem secţii şi compartimente de microbiologie în spitalele clinice din România. Deci ei s-ar putea să nu aibă unde să lucreze, în condiţiile în care discutăm despre o prioritate de sănătate publică", a arătat universitarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: