Efectele insomniei asupra sănătăţii

Efectele insomniei asupra sănătăţii

Somnul este necesar pentru odihna corpului şi minţii, dar el te ajută sistemele organismului să funcţioneze corect şi să te menţii sănătoasă, plus că metabolismul depinde de somn. Acesta este motivul pentru care există o legătură între greutate şi odihnă.

Plante pentru un somn odihnitor

Plante pentru un somn odihnitor

Stilul de viaţă agitat, grijile, stresul şi alimentaţia îşi pot pune amprenta asupra calităţii somnului, atât de important pentru refacerea organismului. Pentru a reuşi să te odihneşti, îţi poţi pune în dormitor plante care te ajută să dormi.

Ce boli poate provoca somnul insuficient

Ce boli poate provoca somnul insuficient

Pierzi nopţile adesea, ai insomnii sau dormi sub 7 ore pe noapte? Dacă ai luat şi în greutate, este posibil ca lipsa odihnei să fie cauza. Privarea de orele necesare pentru somn, pe o perioadă mai lungă de timp, te predispune şi la alte probleme de sănătate.

Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine

Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine

Telefonul! Cine nu stă cu telefonul în mână înainte de culcare?! Toţi o facem, chiar dacă uneori nu recunoaştem. Ştim că acest obicei este nesănătos, dar nu ne putem abţine pentru că am ajuns să fim dependenţi de el fără să ne dăm seama. Însă, iată care sunt riscurile la care ne supunem când dormim cu telefonul lângă noi.

De ce nu reuşeşti să adormi

De ce nu reuşeşti să adormi

Cu fiecare zi care trece, avem nevoie de mai multă energie. Pentru a câştiga energie pierdută în timpul zilei, noaptea trebuie să ne odihnim – cel puţin opt ore de somn. Dar mulţi nu reuşesc să adoarmă la timpul potrivit, iar această tulburare provoacă diverse probleme fizice şi mentale.

Cel mai bun remediu natural pentru sforăit

Cel mai bun remediu natural pentru sforăit

Sforăitul poate fi cauzat de o obstrucţie sau de alte dificultăţi respiratorii, care poate fi sporadic sau permanent. Însă, pentru unii oameni este o problemă cronică şi un simptom al apneei de somn. În plus, sforăitul este astăzi una dintre cele mai comune tulburări ale somnului în întreaga lume.

De ce ar trebui să dormi numai pe partea stângă

De ce ar trebui să dormi numai pe partea stângă

Ai o poziţie preferată de somn şi te-ai obişnuit să dormi într-un anumit fel? Ei bine, chiar dacă ai impresia că ai parte de un somn de calitate, poziţia ta poate spune multe despre odihnă. Spre exemplu, ar trebui să dormi câteva nopţi la rând numai pe partea stângă, pentru a-i descoperi beneficiile!

Efectele negative ale insomniei

Efectele negative ale insomniei

Toate tulburările de somn au efecte negative asupra sănătăţii fizice şi psihice, iar unele dintre ele pot avea un impact asupra calităţii vieţii şi asupra activităţilor zilnice. Problemele de sănătate pe care le pot provoca sunt:

Tragedia de la Colectiv a deschis un uriaş capitol al solidarităţii româneşti, atât în ceea ce priveşte mobilizarea resurselor profesionale, cât şi individuale. Voluntariatul profesioniştilor din profesiile medicale a fost exemplar şi fără stridenţe, iar mobilizarea societăţii civile, prin formele ei asociative, a fost de asemenea promptă şi rapidă.

acum 3 ani · comentarii (0)

Nominalizarea unui medic abia ieşit de pe băncile şcolii, cineva care nu a gustat din „salamul cu soia“ al sistemului sanitar autohton, urmată de grabnica sa înlăturare arată dificultatea pe care o au comunitatea medicală şi sistemul politic ca, în al doisprezecelea ceas, să genereze speranţă printr-o propunere care să fie dincolo de suspiciune sau deriziune.

acum 3 ani · comentarii (4)

„Puţin mai târziu” pare acest optimist şi superb moment în care toate lucrurile nu-atât-de-plăcuto-oribilo-greţoase-de-care-îmi-este-silă-să-mă-apuc se vor rezolva de la sine. În mod repetat ne comportăm ca şi când in viitor, printr-o minune, vom fi puţin mai odihniţi, vom avea mai mult timp, mai mulţi bani sau orice altă aliniere perfectă de stele de care avem nevoie să facem lucrurile să se întâmple.

acum 4 ani · comentarii (0)
Postari Recente