Inamici redutabili ai somnului la adolescenţi. Cine sunt aceştia

Inamici
redutabili ai somnului la adolescenţi. Cine sunt aceştia

Tehnologia modernă îi împiedică pe tineri să doarmă suficient

În SUA, s-a realizat un sondaj referitor la piedicile care îi aduc pe adolescenţi în situaţia de a suferi de tulburări de somn. Cum arată lista completă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea părinţilor de adolescenţi cu tulburări de somn din SUA au dat vina pe celulare, pe dispozitive electronice, sau pe reţelele de socializare, care îi împiedică pe copiii lor să doarmă cât ar fi necesar, potrivit unui sondaj naţional publicat la 17 septembrie de Universitatea din Michigan., potrivit agerpres.ro

Peste 43% din părinţii de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, au dat asigurări că fiul sau fiica lor nu poate dormi, sau că se trezeşte în toiul nopţii iar apoi nu mai poate să adoarmă, potrivit aceleiaşi surse.

Dintre aceşti părinţi, 56 % pun aceasta problemă pe dependenţa copilului lor de dispozitivele electronice, telefonul mobil sau reţelele de socializare.

„Sondajul sugerează că tulburările de somn sunt frecvente între adolescenţi, iar părinţii lor sunt de părere că utilizarea dispozitivelor electronice este unul dintre principalii factori ce contribuie la acest lucru“, a detaliat coautorea studiului şi expertă în sănătate publică, Sarah Clark.

Pe de altă parte, 43 % din părinţi semnalează temele de la şcoală şi alte activităţi, care îi menţin trezi pe adolescenţi la orele când ar trebui să doarmă, şi doar 31 % din ei cred că problema se datorează preocupărilor şcolare ale copilului lor.

De asemenea, 23 % din cei chestionaţi au semnalat preocupările vieţii sociale ca principală cauză, în timp ce 10 % au pus-o pe seama problemelor de sănătate, sau a medicamentelor.

Studiul este rezultatul unui sondaj realizat în rândul familiilor americane care a inclus 1.018 părinţi de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: