Până la 45% din populaţia lumii are probleme cu somnul. Ce arată studiul ,,Somnul tinerilor români în perioada pandemiei”

Până la 45% din populaţia
lumii are probleme cu somnul. Ce arată studiul ,,Somnul tinerilor români în perioada pandemiei”

Calitatea şi durata somnului au scăzut în timpul pandemiei, iar trezirea se asociază cu o stare de oboseală, arată studiul „Somnul tinerilor români în perioada pandemiei", realizat de medicii Florin Mihălţan, Mihaela Oros şi Anca Hâncu. 43,6% dintre tinerii români dorm insuficient, 34% au dificultăţi la adormire, aproape 10% suferă de insomnie, iar 71,6% suferă de somnolenţă diurnă.

Dormit
Articol publicitar

Lipsa de somn îţi afectează grav performanţele!

Lipsa de somn îţi afectează grav performanţele!

Odihna este partea cea mai neglijată a vieţilor noastre. Atunci când ne propunem să fim în formă şi să performăm la cote maxime ne gândim, în primul rând, la o dietă sănătoasă şi la exerciţiu fizic. Somnul nu prea face parte din marele nostru plan de a atinge performanţa.

De ce vorbim în somn şi cum putem preveni acest inconvenient

De ce vorbim în somn şi cum putem preveni acest inconvenient

Studiile în domeniu au relevat că până la 66% din oameni au experimentat episoade de vorbit în somn, la un moment dat în viaţă. Cu alte cuvinte, fenomenul apare destul de frecvent şi se întâmplă fără ca cei care îl experimentează să ştie ce mesaj transmit când sunt adormiţi. De ce apare acest efect, aparent inofensiv?

Tragedia de la Colectiv a deschis un uriaş capitol al solidarităţii româneşti, atât în ceea ce priveşte mobilizarea resurselor profesionale, cât şi individuale. Voluntariatul profesioniştilor din profesiile medicale a fost exemplar şi fără stridenţe, iar mobilizarea societăţii civile, prin formele ei asociative, a fost de asemenea promptă şi rapidă.

acum 6 ani · comentarii (0)

Nominalizarea unui medic abia ieşit de pe băncile şcolii, cineva care nu a gustat din „salamul cu soia“ al sistemului sanitar autohton, urmată de grabnica sa înlăturare arată dificultatea pe care o au comunitatea medicală şi sistemul politic ca, în al doisprezecelea ceas, să genereze speranţă printr-o propunere care să fie dincolo de suspiciune sau deriziune.

acum 6 ani · comentarii (4)

„Puţin mai târziu” pare acest optimist şi superb moment în care toate lucrurile nu-atât-de-plăcuto-oribilo-greţoase-de-care-îmi-este-silă-să-mă-apuc se vor rezolva de la sine. În mod repetat ne comportăm ca şi când in viitor, printr-o minune, vom fi puţin mai odihniţi, vom avea mai mult timp, mai mulţi bani sau orice altă aliniere perfectă de stele de care avem nevoie să facem lucrurile să se întâmple.

acum 7 ani · comentarii (0)
Modifică Setările