Vitaminele de care au nevoie dependenţii de computer

Vitaminele de
care au nevoie dependenţii de computer

Oboseala oculară intervine după multe ore petrecute în faţa computerului

Dacă obişnuieşti să-ţi petreci mare parte din timp în faţa calculatorului, atunci trebuie „să te conectezi“ nutriţional şi cu anumite suplimente. Care sunt acestea?

Ştiri pe aceeaşi temă

La job sau acasă, ziua sau noaptea, obişnuim să stăm foarte mult în faţa unui ecran de calculator şi avem nevoie de antioxidanţi care să prevină deteriorarea cristalinului de radicalii liberi.

Farmacistul şi profesorul american de nutriţie Earl Mindell recomandă  în „Biblia vitaminelor“ „conectarea“ la suplimente care atenuează oboseala oculară şi protejează ochiul  împotriva deteriorării prin oxidare. Şi dacă suntem stresaţi de navigarea pe net avem nevoie de ceva pentru a ne relaxa nervii întinşi, potrivit aceleiaşi surse.

Astfel, lista recomandărilor este deschisă de vitaminele B complex, luate dimineaţa şi seara, câte 50 de miligrame, urmează calciu - 500 de miligrame şi magneziu - 250 de miligrame, tot de 2 ori pe zi (o dată înainte de culcare dacă e nevoie); extract standardizat de ginko biloba – 60 de miligrame, de 2 ori pe zi; coenzima Q-10 şi vitamina E – o capsulă pe zi şi extract de sunătoare – 1 pe zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările