VIDEO Documentar: principala cauză a obezităţii este zahărul şi nu grăsimile

Zahărul, principalul vinovat pentru obezitate

Principalul motiv pentru numărul tot mai mare al persoanelor care suferă de obezitate este zahărulşi nu grăsimile, potrivit documentarului „Fed up” lansat în acest weekend în Statele Unite ale Americii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul de 90 de minute relevă o realitate paradoxală: americanii nu au făcut niciodată atât de mult sport ca în prezent şi nu au căutat niciodată să consume atât de multe produse cu conţinut redus de calorii, însă, cu toate acestea, doi din trei americani sunt supraponderali şi generaţii întregi de mici americani vor trăi mai puţin decât părinţii lor, arată DailyMail.
 
Potrivit acestui documentar, 95% din americani vor fi supraponderali sau obezi în următoarele două decenii, dacă nu se face ceva pentru a aborda aşa-numitele zaharuri ascunse care apar în produsele alimentare de zi cu zi. 
 
Producător Laurie Davies avertizează în film că o treime dintre adulţi vor avea, de asemenea, diabet până în 2050, aşa cum creierele noastre devin tot mai dependente de zahăr. 
 
Documentarul demonstrează că 80 % dintre produsele alimentare vândute în SUA conţin zahăr adăugat care acţionează asupra consumatorului ca un drog, transformându-l în veritabil toxicoman.
 
Nu doare SUA se confruntă cu această problemă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras semnalul de alarmă în Mexic, Africa de Sud, Arabia Saudită, Venezuela şi Iordania. În toate aceste ţări, 30% din populaţie este supraponderală sau obeză.
 
Prima doamnă al SUA, Michelle Obama, a iniţiat campania „Let's move”, iar unii politicieni au încercat să oblige industria agroalimentară să reducă conţinutul de zahăr în produsele sale, dar companii precum Coca-Cola, Pepsi-Cola şi Pizza Hut nu au dispărut din cantine şi din şcoli, constată realizatoarea filmului.
 
„Sunt numeroşi cei din guvern care au încercat să facă ceva, dar există interese financiare în joc şi se observă la urma urmei că guvernul preferă în prezent să facă bani mai degrabă decât să se ocupe de oameni”, denunţă Stephanie Soechtig.
 
„Putem schimba industria alimentară refuzând să le mai cumpărăm produsele şi votând politicieni care vor să amelioreze viaţa”, continuă ea.
 
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările