Uleiul de palmier, mai sănătos?

Uleiul de palmier, mai sănătos?

Uleiul de palmier are punctul de ardere ridicat, 230°C, motiv pentru care nu se descompune în substanţe toxice, cancerigene.

Uleiul de palmier câştigă din ce în ce mai mult teren în faţa altor tipuri de ulei, datorită beneficiilor sale asupra sănătăţii, dar şi mulţumită rezistenţei sale la temperaturi foarte înalte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Originar din Africa, acest tip de ulei este folosit de peste 5.000 de ani. Se obţine prin presarea miezului fructului de palmier. Furnizează energie organismului, îmbunătăţeşte vederea, previne cancerul, creşte sistemul imunitar, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi protejează împotriva bolilor de inimă. Acizii saturaţi din varianta nehidrogenată nu dăunează vaselor de sânge.

Beneficii pentru ochi si piele

Fiind o bogată sursă de vitamina A, uleiul de palmier ajută la menţinerea sănătăţii pielii, a părului, a gingiilor şi a unghiilor. Vitamina E, şi ea prezentă în cantităţi mari în uleiul de palmier, are rol antioxidant, prevenind boala Alzheimer, afecţiuni ale ochilor şi unele tipuri de  cancer.

Dar cel mai important, beta-carotenul, este cel care furnizează energie organismului şi echilibrează nivelul hormonal. De asemenea, acest antioxidant este extrem de important pentru îmbunătăţirea vederii. Dacă înlocuieşti uleiul de floarea-soarelui sau de măsline cu cel de palmier poţi preveni afecţiuni ale ochilor precum degenerescenţa maculară ori cataracta.

Află pe clicksanatate.ro cum să alegi uleiul de palmier!

Când ai mai multe şanse să slăbeşti după o sarcină

Ce trebuie să facem să nu mai răcim când e ger

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările