Slăbeşte ţinând post

Slăbeşte ţinând post

Postul te ajută să te echilibrezi sufleteşte şi să îţi găseşti pacea interioară şi, în plus, te poate scăpa de surplusul de kilograme acumulate în cursul anului.

În afară de purificarea sufletului, multe dintre noi ne gândim la perioada postului ca la o ocazie perfectă pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate peste iarnă. Însă renunţarea la lactate şi la carne nu garantează automat şi pierderea în greutate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pâine, cu moderaţie

Deoarece ouăle şi lactatele au fost excluse de la micul dejun, avem tendinţa să le suplinim cu mai multă pâine, combinată cu zacuscă, salată de vinete sau pateuri vegetale. Însă pâinea albă, consumată fără măsură, are aport energetic mare – la fel şi pastele din făină albă sau orezul. Le poţi înlocui cu produse similare, preparate din făină integrală – pe care le consumi, desigur, cu măsură. Limitează-te la 1-2 porţii de paste pe săptămână şi la 2-3 felii de pâine pe zi.  

Ce legume şi fructe alegi

Legumele sunt cele mai bune ingrediente în zilele de post. Asta nu înseamnă că poţi să le găteşti oricum şi să le mănânci în orice cantitate vrei. Cartofii sunt bogaţi în calorii, mai ales atunci când sunt prăjiţi, şi trebuie consumaţi mai rar. De fapt, ar trebui să elimini complet prăjelile din alimentaţia ta şi să le înlocuieşti cu mâncăruri fierte sau preparate la cuptor. Poţi alege lintea, fasolea, ciupercile şi guliile. Dă prioritate supelor, ciorbelor răcoritoare şi săţioase. Profită de vedeţurile de sezon: ceapă verde, urzici, spanac, ştevie, lobodă. Nu uita nici de fructe, cele uşor acrişoare fiind mai recomandate, deoarece au în componenţa lor mai puţină fructoză.

Descoperă cum poţi slăbi ţinând post pe clickpentrufemei.ro

 

Postul te ajută să slăbeşti

Ai slăbit? Ai grijă să nu pui la loc kilogramele!

 

citeste totul despre: