Sarea grăbeşte vindecarea în caz de răceală şi dureri în gât

Sarea grăbeşte vindecarea în caz de răceală şi dureri în gât

Răcelile trec mai uşor dacă faci gargară cu apă salină

Element indispensabil pentru sănătate, sarea consumată cu moderaţie poate avea puteri terapeutice incontestabile. Remediile pentru sănătate trebbuie făcute cu sare grunjoasă sau marină.

Ambele tipuri de sare conţin minerale benefice organimului şi oligoelemente indispensabile regenerării corpului. Asta nu e tot! Sarea reduce simptomele neplăcute ale răcelii, ameliorează dermatozele şi acţionează eficient în caz de hipotensiune, adică echilibrează tensiunea.

Vindecă durerile în gât

Inflamaţiile la nivelul gâtului apărute din cauza răcelilor trec mai uşor dacă faci gargară cu apă salină, de 2-3 ori pe zi. Soluţia se prepară din 2 linguriţe cu sare, într-un pahar cu apă caldă. Dacă durerea persistă mai mult de 2 zile, e indicat să suni medicul. Ar putea fi vorba despre o infecţie, iar apa salină nu poate înlocui tratamentele specifice.

Sfat: Consumă cât mai puţină sare dacă faci hipertensiune, ai tromboză, gastrită hiperacidă sau ulcer gastroduodenal.

Remediu pentru crampele intestinale

Poţi scăpa de disconfortul intestinal cu ajutorul compreselor cu apă salină, care acţionează ca un analgezic! Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1 l de apă caldă cu 100 g de sare marină sau gemă. Înmoi o bucată de pânză şi o aplici pe zona bazinului. Apoi, te înfăşori într-un prosop uscat şi stai întins pe pat cel puţin o jumătate de oră.

Citeşte continuarea aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: