S-a demonstrat ştiinţific de ce e important micul dejun: scade dramatic riscul bolilor de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micul dejun este o parte importantă a strategiei de luptă contra bolilor de inimă FOTO Shutterstock
Micul dejun este o parte importantă a strategiei de luptă contra bolilor de inimă FOTO Shutterstock

Cu toţii ştim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă un nou studiu a demonstrat că recomandarea nutriţioniştilor de a mânca dimineaţa nu este vorbă-n vânt: micul dejun reduce simţitor riscul bolilor de inimă.

Cercetătorii americani de la Harvard au demonstrat că persoanele care sar peste micul dejun sunt mai predispuse la boli cardiace. Studiul, realizat pe 27.000 de oameni cu vârste cuprinse între 45 şi 82 de ani, pe o durată de 16 ani, a demonstrat fără urmă de tăgadă: „săritul peste prima masă a zilei“ solicită mult organismul, notează BBC.

Riscul bolilor cardiace este cu 27% mai mare pentru cei care nu mănâncă micul dejun, faţă de cei care îşi încep ziua cu o gustare.

„Cercetătorii americani au studiat doar oamenii de peste 45 de ani, deci trebuie să aşteptăm şi alte studii, făcute şi pe alte grupuri de persoane, pentru a confirma impactul mesei de dimineaţă asupra sănătăţii inimii“, spune Victoria Taylor, dietetician din cadrul Fundaţiei britanice pentru Boli de Inimă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite