Proteinele din nuci, pui şi peşte sunt preferabile celor din carne roşie şi brânză

Proteinele din nuci, pui şi peşte sunt preferabile celor din carne roşie şi
brânză

Carnea de pui este o sursă de proteine de bună calitate

Opţiunea pentru proteine furnizate de nuci, carne de pui, şi peşte poate reduce riscul de deces, în timp ce aceea pentru proteine provenite din carne roşie, ouă şi brânză poate spori acest risc, mai ales la persoanele cu un stil de viaţă nesănătos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu al Universităţii Harvard publicat în „Journal of the American Medical Association“ (JAMA)  şi citat de agerpres.ro, confirmă ceea ce medicii spun de ani de zile, însă aduce şi câteva surprize.

De exemplu, consumul de carne roşie sau alte proteine grase cum ar fi ouăle şi brânza nu creşte riscul de deces în rândul persoanelor sănătoase, lucru care nu este însă valabil şi pentru persoanele care nu fac sport, beau mult alcool, sunt supraponderale sau fumează.

Cercetătorii au observat că persoanele sedentare, care consumă alcool şi fumează aleg mai tot timpul proteinele din această sursă.

„Când ne-am uitat mai îndeaproape la date, am constatat că grupul de persoane cu un stil de viaţă nesănătos a consumat mai multă carne roşie, ouă şi produse lactate bogate în materii grase, în timp ce grupul de persoane cu un stil de viaţă sănătos consumă mai mult peşte şi păsări de curte“, a explicat Mingyang Song , cercetător la Massachusetts General Hospital şi unul dintre autorii studiului.

Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 130.000 de persoane, comparând datele strânse timp de trei decenii.

Proteinele cu cel mai mare risc se găsesc în carnea roşie, inclusiv în carne de vită şi de porc. Studiul recomandă să fie preferate proteinele care se găsesc în pâine, cereale, paste, fasole, nuci şi legume. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările