Oţetul de vin roşu reglezează glicemia şi colesterolul. Cum să-l consumi ca să nu distrugi smalţul dentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţetul din vin roşu are beneficii pentru organism FOTO Shutterstock
Oţetul din vin roşu are beneficii pentru organism FOTO Shutterstock

La prima vedere, oţetul din vin roşu poate părea doar ceva ce dă gust salatelor, dar poate face mai mult de atât. Este bogat în antocianine, ceea ce-l face un puternic antioxidant natural care te ajută să slăbeşti, să-ţi normalizezi nivelul glicemiei şi al colesterolului.

Oţetul din vin roşu se obţine prin fermentarea vinului roşu. Nu este doar un aliment, ci are beneficii pentru organism: întârzie îmbătrânirea şi conferă longevitate. Îl poţi bea diluat cu apă sau îl poţi folosi în salate şi n salate şi la marinarea cărnii. Poate lua locul altor acizi, cum ar fi zeama de lămâie, pentru a tempera gustul alimentelor bogate în grăsimi, inclusiv a cărnii prăjite. În ciuda acidităţii, oţetul de vin roşu nu dă arsuri la stomac decât dacă este consumat în cantitate mare. Cu toate acestea, dacă n-ai mai consumat niciodată, creşte cantitatea treptat.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Antocianinele sunt pigmenţii care dau culoarea fructelor roşii, violete şi albastre, cum sunt strugurii. Antioxidanţi naturali, antocianinele ajută la încetinirea îmbătrânirii şi la estomparea ridurilor. În timp ce toate vinurile roşii conţin antocianine, cantitatea prezentă în oţetul de vin roşu poate varia în funcţie de calitatea oţetului şi de tipul de vin din care a fost realizat.

Află aici ce alte beneficii pentru organism are oţetul din vin roşu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite