Numeroasele beneficii ale fasolei roşii

Numeroasele beneficii ale fasolei roşii

Fasolea roşie este o sursă importantă de proteine.

Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă şi bogată în substanţe nutritive. Însă fasolea roşie este recomandată spre consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi. Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar o dată sau de două ori pe săptămână:

Ştiri pe aceeaşi temă

Previne şi ţine sub control diabetul

Studiile recente arată că fasolea roşie este foarte bună pentru menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, indicele scăzut pe care-l are fasolea roşie previne riscul de diabet. Aşadar, include fasolea roşie în alimentaţie măcar o dată de săptămână.

Reduce nivelul de colesterol rău

Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că prin consumul de fasole roşie cel puţin o dată pe lună poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conţin un procent mare de conţinut solubil care este folosit pentru a creşte producţia de suc biliar.

Descoperă alte beneficii ale fasolei roşii pe clickpentrufemei.ro. 

 

Cum te ajută fasolea să slăbeşti

Alimente bogate în colesterol de evitat

 

 

citeste totul despre: