Nucile scad riscul de cancer de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care consumă 50 g de nuci zilnic prezintă un risc de două ori mai mic de a suferi de cancer de sân.

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea „Marshall” din Virginia de Vest. Cercetarea a fost realizată pe cobai care, mai întâi, au fost programaţi genetic să se îmbolnăvească de cancer. Ulterior, s-a observat că numărul cobailor hrăniţi cu nuci şi care au dezvoltat cancer de sân a fost nesemnificativ. Ba, mai mult, tumorile erau de mici dimensiuni. „Nucile modifică activitatea unor gene responsabile de cancerul de sân atât la cobai, cât şi la oameni. În nuci se găsesc substanţe care, pe de o parte, împiedică formarea tumorilor, iar pe de altă parte, le încetineşte creşterea”, explică Elaine Hardman, coordonatorul studiului.


Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite