Nucile reduc tensiunea arterială

Nucile reduc tensiunea arterială

Nucile scad colesterolul rău, reduc apariţia cheagurilor de sânge şi reglează tensiunea arterială.

Delicioase şi foarte sănătoase, nucile sunt alimente de toamnă care n-ar trebui să ne lipsească din alimentaţia zilnică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.
 
De asemenea, mai conţin acizi graşi omega 3 şi omega 6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.
 
Stimulează memoria
 
Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria. Nucile conţin lecitină, o substanţă care stimulează memoria şi puterea de concentrare.

Alungă stările depresive
 
Depresia este una dintre afecţiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Se spune că alimentele bogate în acizi graşi esenţiali, cum sunt şi nucile, contribuie la alungarea depresiei şi la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă. 
 
Combat cancerul
 
Potrivit studiilor, nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostată şi de sâni. Grăsimile pe care le conţin  sunt mult mai bune pentru organism, decât cele de origine animală. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările