Năutul, alimentul-medicament pentru boli

Năutul, alimentul-medicament pentru boli

Humusul este benefic în tratarea diferitelor afecţiuni medicale precum diabetul, anemia, artrita reumatoidă şi hipertensiunea arterială.

Năutul a fost cultivat în Mesopotamia şi a făcut parte din bucătăria stradală din Roma antică de-a lungul timpului. Atrăgând atenţia cu aroma sa şi substanţele nutritive pe care le conţine, năutul şi-a găsit locul printre cele mai recente tendinţe alimentare şi a câştigat popularitate în întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţine sub control diabetul

Substanţele nutritive prezente în năut ţin sub control nivelul de zahăr din sânge. Recomandat este să foloseşti în preparare năutul uscat în locul celui congelat sau în conservă. Conţinutul ridicat de fibre din năut este un carbohidrat complex. Nu se digeră şi, prin urmare, încetineşte eliberarea de zahăr, reuşind astfel să menţii un control asupra diabetului zaharat. Asociaţia Americană a Diabetului recomandă diabeticilor folosirea făinii de năut în locul celei din grâu.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Năutul cu ulei de măsline este cunoscut pentru faptul că previne afecţiunile cardiovasculare. Potrivit unui studiu recent, includerea în alimentaţie a uleiul de măsline scade riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare în Sudul Europei şi statele mediteraneene. Conform The Wall Street Journal, consumul de alimente bogate în ulei de măsline, cum este şi năutul, ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Descoperă proprietăţile benefice ale năutului asupra sănătăţii pe clickpentrufemei.ro

 

Reţetă de post: Chiftele de năut

De ce boli te fereşte consumul de năut

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: