Motivul surprinzător pentru care adaugi zahăr în cafea

Motivul surprinzător pentru care adaugi zahăr în cafea

FOTO Arhivă Adevărul

S-a dovedit că motivul pentru care adaugi zahăr în cafea nu este doar pentru a o îndulci. Cercetătorii au studiat termodinamica acestei băuturi  şi ne-au dezvăluit ce se întâmplă în cana ta fierbinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform studiului efectuat la University of York, pare-se că zahărul în combinaţie cu apa şi cafeina inhibă gustul amar al cafelei. 

Cercetarea, condusă de doctorul Seishi Shimizu, a confirmat ipoteza conform căreia cafeina este responsabilă de gustul amar al ceaiului negru sau al cafelei, informează „Daily Mail”.

Studiul a vizat schimbările la nivel molecular, care se produc în momentul în care adăugăm zahăr cafelei. Raportul publicat în jurnalul „Food and Function” a arătat că moleculele de cafeină au tendinţa de a rămâne una lângă cealaltă şi de a nu se amesteca cu zahărul.

„Este cu adevărat impresionant că acum putem răspunde la toate întrebările pe care le avem vis a vis de alimente şi băuturi, cu un echipament nu foarte complex”, a declarat Seishi Shimizu.

Alte adevăruri pe care nu le ştiai despre cafea, conform „Live Science”:

1. prea multă cafea te poate ucide, dar asta înseamnă să bei între 80 şi 100 de căni de cafea, în cursul unei zile

2. cafeaua e bună pentru sănătatea ta pentru că are în compoziţie antioxidanţi, la fel şi ceaiul negru

3. cafeaua îţi poate îmbunătăţi libidoul, conform cercetătorilor

4. cafeina îţi poate reduce durerile sau febra musculară, şi nu ai nevoie de mai mult de două căni de cafea consumate

5. calitatea cafelei depinde de cât de bine e prăjită şi preparată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: