Mit: „Nu mănânc mai multă mâncare, dar am început să mă îngraş de câţiva ani“. Ce explicaţie au medicii nutriţionişti

Mit: „Nu mănânc mai multă mâncare,
dar am început să mă îngraş de câţiva ani“. Ce explicaţie au medicii nutriţionişti

Volumul de alimente poate fi acelaşi, însă densitatea calorică mult prea mare duce la îngrăşare

„Nu mănânc mai multă mâncare, dar am început să mă îngraş de câţiva ani“ este o observaţie foarte frecventă şi foarte adevărată în zilele noastre. Cum se explică atunci că suntem tot mai graşi?

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nu ne-am modificat prea mult din punct de vedere genetic şi nu consumăm un volum mai mare de alimente comparativ cu generaţiile anterioare, observăm că obezitatea a ajuns epidemică, mai ales în rândul tinerilor.

Cum se explică acest lucru? De fapt, studiile efectuate arată că o persoană tinde să consume cam acelaşi volum de alimente de la o zi la alta. Dar acest volum poate fi obţinut din vegetale şi apă sau din cartofi prăjiţi şi băuturi carbogazoase, potrivit „Abecedarului de obezitate“, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice.

În concluzie, densitatea calorică este cea care produce plusul de greutate.

Dacă ne punem problema să slăbim, trebuie să fim atenţi la ce punem în farfurie şi să reducem volumul alimentelor care au multe calorii. Cum sunt, de exemplu produsele lactate grase sau uleiurile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările