Mihaela Bilic, despre pilulele de slăbit: Industria pharma ar putea mâine să ne dea pilula, dar nu vrea

Mihaela Bilic,
despre pilulele de slăbit: Industria pharma ar putea mâine să ne dea pilula, dar nu vrea

Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a vorbit la Digi24 despre pastilele anti-obezitate, atenţionând că deşi unele pastile ajută la reducerea kilogramelor în plus, „vin la pachet cu efecte colaterale”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihaela Bilic precizează şi că nu a lansat o pastilă antiobezitate, cu toate că pe internet există o reclamă cu imaginea sa, explicând de ce nu este de acord cu o astfel de metodă de slăbit.

„Chimia (pastilele – n.red.) ne ajută, numai că vine la pachet, ca orice lucru în viaţă, cu efecte colaterale. Şi am impresia că aici nu suntem dispuşi...

În atitudinea multor medici nutriţionişti din străinătate a apărut această idee de a înceta inclusiv să prescrie oamenilor diferite regimuri, diete, cure de slăbire, tocmai pentru că dacă ar fi fost un medicament – spun ei, şi este logic -, ar fi fost cel mai prost medicament cu putinţă, tocmai pentru că el nu numai că nu rezolvă problema, dar o agravează.

Deci, dacă cura de slăbire era un medicament, ar fi trebuit să fie interzis. Ei, bine, noi de-a cura de slăbire ne jucăm într-un fel nonşalant, avem impresia că ce mare lucru... „iată, elimin o categorie de alimente, îmi interzic nu ştiu ce alte produse”, nerealizând în ce fel ne fragilizăm din punct de vedere psihic, şi în ce fel atentând, cu interdicţiile la aceste instincte, pentru că foamea este un instinct, la fel cum cum este şi respiraţia.

În momentul în care se trece de un anumit prag, organismul spune „puţin îmi pasă de ce vrei tu, fac ce ştiu eu”. Şi atunci, pe măsură ce noi acumulăm cure de slăbire, diete, interdicţii, restricţii va veni un moment în care se va răzvrăti toată fiinţa noastră împotriva acestor abuzuri, pentru că organismul le percepe ca un abuz, şi atunci, nu numai că nu vom mai fi în control, o vom face lată tare.

Asta ştie toată lumea... În majoritatea cazurilor, nu vreau să spun 100%, dar în majoritatea cazurilor va veni o perioadă în care vei mânca cel puţin la fel de mult, şi toată lumea spune „nu numai că am pus kilogramele la loc, dar de multe ori am pus în plus”.

De-a lungul timpului au fost tot felul de produse care au fost inventate. Sunt sigură că industria pharma ar putea mâine să ne dea pilula care inhibă apetitul, numai că nu se vrea. De ce? Pentru că ar trebui să fie o pilulă cu efect central. În momentul în care noi am începe să fim foarte slabi, natura percepe acest lucru ca pe un atentat la viaţă. Şi atunci, peste aceste mofturi - pot să le spun, că vrei să ai nu ştiu câte kilograme – vei mânca precum un animal înfometat.

Deci numai la nivel central, excitând teribil sistemul nervos, adică toate produsele care sunt excitante la nivel nervos, începând cu banala cafea care îţi taie pofta de mâncare, mergând până la medicamentele psihotrope şi până la substanţele care fac excitaţie la nivelul sistemului nervos. Ai adrenalină, ai stare de trezire, eşti nedormit, îţi accelerează bătăile inimii, eşti cu putere de muncă, dar la un moment dat duce la epuizare“, a spus medical nutriţionist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările