Merele te ajută să slăbeşti

Merele te ajută să slăbeşti

Un măr are, în medie, 80 de calorii, ceea ce îl face să fie o gustare sănătoasă ideală.

„Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă“, spune o zicală cunoscută, care este însă valabilă şi pentru kilogramele în plus. Merele te scapă de toxine, accelerează metabolismul şi scad procentul de grăsime din corp atunci când sunt asociate cu o dietă echilibrată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aport minim de calorii

Merele au o densitate calorică mică şi un conţinut mare de apă, un fruct de mărime medie fiind alcătuit din aproximativ 85% lichid. Alimentele bogate în apă oferă organismului o senzaţie de saţietate îndelungată, reducând numărul de calorii zilnice. Un măr are, în medie, 80 de calorii, ceea ce îl face să fie o gustare sănătoasă ideală. În plus, ajută digestia, controlează pofta de dulce şi scade nivelul colesterolului rău.

Ştiai că...
...pentru a digera merele, organismul arde un număr mai mare de calorii decât cel obţinut din aceste fructe?

Sursă importantă de fibre

Un măr conţine în jur de 4 g de fibre, de care organismul are mare nevoie. Merele oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp, încetinesc absorbţia zahărului, menţin un nivel optim al grăsimilor în sânge şi previn apariţia problemelor digestive. Un aport optim de fibre în dieta zilnică scade riscul de instalare a obezităţii şi ajută la scăderea în greutate, stimulând metabolismul.

Află pe Clicksanatate.ro un plan de dietă cu mere pe 5 zile!

Adevărat sau fals despre sexualitate

Motive să mănânci mai rar pâine albă

citeste totul despre: