Medicamentul  care „ne-ar putea ajuta să trăim 150 de ani“

Medicamentul  care „ne-ar putea
ajuta să trăim 150 de ani“

Resveratrolul se găseşte în coaja strugurilor FOTO Arhiva Adevărul

Medicamentele care ar putea ajuta oamenii să trăiască până la 150 ani şi să încetinească procesul de îmbătrânire sunt deja subiectul unor cercetări.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Medicamentele de acest fel sunt versiuni sintetice ale resveratrolului, o substanţă care să găseşte în vinul roşu şi despre care se crede că are un efect de antiîmbătrânire, potrivit site-ului telegraph.co.uk.

Compania farmaceutică GSK le testează pe oamenii care suferă de anumite boli, mai ales de diabet şi psoriazis, o boală de piele.

David Sinclair, care predă genetica la Harvard, spune că îmbătrânirea ar putea să nu fie tocmai o „afecţiune ireversibilă“.

„Acum căutăm să vedem dacă persoanele sănătoase beneficiază de pe urma tratamentului. Lucrurile sunt promiţătoare. Descoperim că îmbătrânirea nu este acea afecţiune pe care o credeam ireversibilă“,a mai spus el.

„Unii dintre noi ar putea trăi până la 150 de ani, dar nu vom ajunge acolo fără cercetări suplimentare“.

Sinclair susţine că a efectuat o serie de experimente care au arătat că resveratrolul şi compuşii pe bază de resveratrol au un efect direct asupra sănătăţii.Unii oameni de ştiinţă au pretins contrariul, afirmând că efectul nu a fost real.

În ciuda controversei, există deja rezultate promiţătoare în cadrul unor studii care implică boli precum cancerul, diabetul de tip II, Alzheimer, Parkinson, cataractă, osteoporoză, psoriazis, artrită colită şi afecţiuni cardiovasculare.

În curând, crede Sinclair, se va studia şi modul în care aceşti compuşi pot preveni bolile respective.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările