Medicamentele din... farfurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimente care ne sunt la îndemână și care par atât de obișnuite pot fi adevărate medicamente. Usturoiul, ceapa și orezul ascund substanțe care „imită" tratamentele din farmacii. Citește mai jos și află mai multe.

Când avem probleme de digestie, ştim de când eram copii că ar trebui să mâncăm orez fiert. Specialistul nostru în nutriţie, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, ne-a explicat că orezul ­este unul dintre alimentele cel mai uşor digerabil (în aproximativ două ore de la momentul ingerării).

Calmează stomacul şi intestinele. În plus, orezul nu conţine gluten, deci nu dă intoleranţă ca alte cereale. Cel mai bun orez este cel cu bob lung, pe eticheta căruia scrie „parboiled", acesta păstrându-şi vitaminele din complexul B.

Ceapa roşie şi mărul ­ previn ­cancerul?

Alimentele care conţin un antioxidant puternic numit quercitină fac şi ele parte din lista alimentelor-medicament. Quercitina este un antialergic puternic, având proprietăţi de prevenire a cancerului şi bolilor vasculare.

Ştii zicala: „Un măr pe zi ţine doctorul departe"? Quercitina din compoziţia lui este responsabilă. Şi ceapa roşie şi merişoarele au un conţinut ridicat din acest antioxidant puternic, aşa că optează pentru ele zilnic.

Află ce alte alimente au proprietăți curative, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Consumi cafea? Mai bine bea ceai negru!

Greșeli de alimentație care te îmbătrânesc prematur

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite