Mâncăruri cu iz de copilărie care ne ajută să slăbim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câte ori mâncăm ceva ce am savurat în copilărie, ne aducem aminte de câte o zi chiulită de la şcoală din cauza gripei, de vacanţele petrecute la bunici sau de excursiile cu părinţii când ne încălzeam la focul de tabără. Deşi unele dintre aceste mâncăruri sunt prăjite în „băi“ de ulei sau pline de zahăr, există şi alimente care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.

Cacao cu lapte

Cacaua este plină de antioxidanţi care reduc nivelul cortisolului, un hormon de stres care ne împiedică să scăpăm de „colăceii“ de pe abdomen. De fapt, concentraţia de antioxidanţi din ciocolata caldă este de cinci ori mai bună decât cea din ceaiul negru, susţine un studiu realizat de Universitatea Cornell, din SUA. Combinaţia de carbohidraţi şi de proteine din această băutură ajută muşchii să se recupereze mai repede după o zi plină de exerciţii fizice. Mai mult, un praf de scorţişoară presărat pe deasupra îmbunătăţeşte şi mai mult gustul, dar şi beneficiile, pentru că ajută organismul să lupte împotriva grăsimii, conform „Health“.

Supa de pui cu tăieţei

„Oamenii care mănâncă o supă de carne sau de legume înainte de o masă, consumă mai puţine calorii. Apa din supă îţi dă senzaţia de saţietate, plus că supa se consumă mai încet, lingură cu lingură, astfel organismul are posibilitatea să îşi dea seama că e sătul“, ne spune Rania Batayneh, nutriţionist şi autor al volumului „Dieta unu-unu-unu“ (The One One One Diet).

Cei care îşi încep masa cu o supă îşi reduc aportul caloriilor cu până la 20%, plus că supa de pui cu tăieţei este plină de proteine, vitamine şi fibre necesare metabolismului.

Friptura

image

Friptura ne satură pentru mai multă vreme FOTO Shutterstock

În momentul în care proteinele trec de gură şi ajung în stomac, încep să lupte cu grăsimile. Organismul trebuie să „se chinuie“ mai mult pentru a digera proteinele şi pentru a se folosi de energia lor, asta însemnând că vei arde mult mai multe calorii în timpul digestiei. De altfel, carnea părăseşte stomacul mai greu, astfel simţindu-te sătul timp de mai multă vreme. Cei care au crescut aportul de proteine cu 30%, mănâncă cu aproape 450 de calorii mai puţin zi de zi, susţine un studiu. În decursul a 12 săptămâni, numărul de calorii scăzut este echivalent cu 5 kilograme mai puţin la cântar, şi asta fără să faci niciun efort, doar să mănânci friptura bunicii.

Plăcinta cu dovleac

image

Dovleacul este un aliment minune care ajută la slăbit FOTO Arhivă

Nu te lăsa păcălit de cei care spun că plăcintele îngraşă, o bucată de plăcintă conţine mai puţine calorii decât crezi: între 40 şi 50 de calorii (condiţia fiind ca foile să nu fie pline de grăsimi şi nici prea groase). Mai mult, dovleacul este o sursă excelentă de antioxidanţi (betacaroten) care se luptă inclusiv cu kilogramele în plus.

Cartofii copţi

cartofi copti

Cartofii albi copţi în coajă sau în tavă la cuptor conţin alicină care combate inflamaţiile FOTO Arhivă

Îţi aduci aminte de cartofii copţi în jăraticul focului de tabără? E posibil să te îndoieşti de beneficiile cartofului într-o dietă şi asta pentru că nu are o reputaţie foarte bună. Însă cartofii sunt plini de nutrienţi. „Alimentele albe conţin alicină, care se luptă cu succes cu bolile. Această substanţă, prezentă şi în usturoi, combate inflamaţiile din organism, contribuind la o talie mai subţire“, spune Tara Gidus, nutriţionist.

Comparativ cu alte alimente cu un conţinut caloric mai scăzut, cartofii albi sunt mult mai săţioşi, susţine un studiu.


Citeşte şi:

De ce nu reuşeşti să slăbeşti

Scenariul pare perfect: ai alcătuit o dietă echilibrată, cu puţine calorii, ai început să faci mişcare... şi totuşi, rezultatele întârzie să apară, cântarul indicând aproape aceeaşi greutate, cu mici variaţii pe parcursul zilei. Care ar putea fi problema?

Soluţii simple care te ajută să elimini excesul de apă şi de kilograme

În cazul multora dintre noi, o parte dintre kilogramele în plus reprezintă, de fapt, apă reţinută în ţesuturi, fenomen care are loc atunci când în organism există un dezechilibru între aportul de lichide şi cantitatea de apă eliminată. Această problemă poate avea mai multe cauze, iar remediile sunt foarte simple şi la îndemână.

Regimul de slăbit ar trebui să cuprindă şi un program de dormit. Somnul insuficient îngraşă necontrolat

Un om sănătos, cu o dietă sănătoasă şi săracă în grăsimi şi în zahăr se poate îngrăşa aparent inexplicabil dacă nu doarme suficient, atrag atenţia specialiştii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite