Mâncare crudă? Ce crudă dilemă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gătitul distruge un număr mare de vitamine, minerale, magneziu, proteine şi enzime din legumele crude.
Gătitul distruge un număr mare de vitamine, minerale, magneziu, proteine şi enzime din legumele crude.

În vreme ce preparatele fast-food şi mâncarea chinezească apar tot mai des în meniuri, unele voci susţinătoare ale alimentaţiei naturale încearcă să ne facă să credem că mâncărurile crude sunt mult mai bune pentru sănătate. Să fie într-adevăr aşa?

Neajunsurile gătitului

Sushi şi alte preparate din peşte, legumele şi carnea crudă îţi dau senzaţia că stilul tău alimentar este mult mai bun pentru organism? Chiar dacă tot mai mulţi oameni cred cu tărie acest lucru, se pare că realitatea nu este aşa de evidentă. Specia­liştii francezi sunt chiar sceptici în privinţa acestui stil alimentar, bazat în mare parte pe crudităţi, şi spun că niciun studiu ştiinţific n-a demonstrat vreodată că mâncarea crudă este mai bună decât cea gătită. Şi atunci, de unde vine această susţinere puternică?

De la realitatea faptului că gătitul distruge un număr mare de vitamine, minerale, magneziu, proteine şi enzime din legumele crude. În plus, fructele şi legumele nefierte au un aspect mult mai atractiv şi sănătos decât cele care au stat pe aragaz.

Citește articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
Cura revigorantă de caise

Slăbeşte cu pepene verde!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite