Lista alimentelor periculoase pentru ficat
0Ficatul este un organ care joacă un rol esenţial în procesul metabolismului. El este responsabil pentru procesarea şi stocarea substanţelor nutritive, pentru descompunerea şi separarea toxinelor. Atunci când ficatul nu mai funcţionează aşa cum trebuie, întregul corp are de suferit. De cele mai multe ori, bolile ficatului survin în urma unei alimentaţii nesănătoase (excese ale unor produse alimentare toxice).
Dacă vrei să eviţi să ai astfel de probleme trebuie să ştii care sunt alimentele periculoase pentru ficat.
Alimente periculoase pentru ficat: carnea roşie, creveţii sau maioneza
Printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele bogate în colesterol, precum carnea roşie, creveţi, margarină, maioneză, unt, frişcă şi gălbenuş de ou.
Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Puteţi însă să optaţi cu încredere pentru cereale integrale, fructe şi legume.
Tot printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele de tip fast-food. Produsele de tip fast-food sunt pline de calorii, au şi foarte mult sodiu, iar consumate des duc la o acumulare de grăsime în ficat. Din această cauză, acest organ se îmbolnăveşte.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente afectează sănătatea ficatului