Legumele care conţin mai mult fier decât carnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fierul este un mineral estenţial pentru buna funcţionare a organismului şi este implicat în multiple procese metabolice. Acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, precum şi în respiraţia celulară.

Pentru a preveni carenţa de fier este recomandat să consumăm alimente bogate în fier, cel puţin o dată pe săptămână. Pentru adulţi, doză zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 şi 27 mg, potrivit specialiştilor din domeniul sănătăţii, precum "The Naţional Institutes of Health".

Legumele care conţin mai mult fier decât carnea

  • Carnea este considerată sursa principală de fier, însă aceasta poate fi substituită de numeroase legume. Iată ce legume conţin foarte mult fier. 

1. Spanacul

Legumele frunzoase, precum spanacul, conţin foarte mult fier. Doar 3 căni de spanac conţîn 18 mg de fier, mai mult decât o friptură de 230 de grame. Iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier. 

2. Broccoli

Nu este doar o sursă excelenţă de fier, ci şi o legume ce conţine o varietate de nutrienţi esenţiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K şi magneziu. Mai mult, vitamina C din broccoli îmbunătăţeşte capacitatea de absorbţie a corpului în ceea ce priveşte fierul. 

3. Lintea

Adăugând o cană de linte într-o supă sau în salată ta preferată vei descoperi un mod simplu prin care îi poţi oferi corpului tău mai mult fier decât ar avea o friptură de 230 de grame. De asemenea, lintea este bogată în proteine, fibre alimentare şi potasiu. 

Află continuarea doar aici!

Alimentele care îţi fură calciul din organism. Le consumi zilnic!

Negii: tratament şi metode de prevenire a apariţiei lor

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite