La ce se poate folosi ghimbirul când nu se mănâncă

La ce se poate folosi ghimbirul când nu se mănâncă

Sub formă de infuzie, ghimbirul ajută la eliminarea toxinelor şi a excesului de grăsimi din organism.

Despre ghimbir se ştie că se poate folosi mai ales atunci când eşti răcit sau te confrunţi cu un episod de greaţă sau flatulenţă. Însă ştii ce alte întrebuinţări are?

Ştiri pe aceeaşi temă

Condimentele şi-au câştigat un loc de cinste în bucătărie, însă treptat au acaparat şi domeniul cosmetic. Ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a te bucura timp îndelungat de frumuseţe şi sănătate.

Este unul dintre cele mai bune condimente care are grijă de silueta ta, favorizând pierderea surplusului de kilograme.

Considerat atât condiment, cât şi aliment, ghimbirul se poate adăuga atât în salate, smothie-uri, iar consumat cu regularitate te va ajuta să îţi normalizezi metabolismul, să te bucuri de mai multă energie.

Reduce grăsimea nesănătoasă

Printre multele sale calităţi, ghimbirul ajută mai ales la eliminarea toxinelor purificând organismul, ajută atât tractul gastrointestinal, cât şi ficatul să funcţioneze normal şi totodată să elimine excesul de grăsimi din organism.

Atenţie însă, dacă este consumat în exces, va contribui la apariţia constipaţiei. În plus, dacă ai probleme digestive, este recomandat să îl eviţi, de asemenea dacă eşti însărcinată sau alăptezi.

Pentru a te bucura de efectele sale minunate poţi să pui o felie de rădăcină de ghimbir la o cană de apă clocotită, după care să-l laşi la infuzat o jumătate de oră. Apoi, bea ceaiul cu înghiţituri mici, de câteva ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu 20 de minute.

Află pe Clicksanatate.ro cum să tratezi acneea cu ghimbir!

Scapă de grăsimea abdominală mâncând

Aceste 3 alimente îţi menţin ficatul sănătos!

citeste totul despre: