Iodul contribuie la formarea hormonilor tiroidieni. 6 minerale importante şi sursele lor alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alimentaţie sănătoasă nu are nevoie de suplimentarea cu vitamine şi minerale. În situaţii speciale şi doar în scop terapeutic, acestea pot fi adăugate, dar doar la indicaţia medicului.

Din nefericire, suplimentele alimentare care conţin vitamine şi minerale sunt excesiv promovate şi consumate, multe fără prescripţie medicală. Deşi toate vitaminele şi mineralele sunt extrem de importante pentru buna funcţionare a organismului, unele au roluri esenţiale, astfel că prea multe sau prea puţine pot provoca dezechilibre importante.

Fluorul este important pentru formarea oaselor şi a dinţilor sănătoşi. Sursele alimentare sunt în fructele de mare, ceai, cafea şi soia. Potrivit „Abecedarului de nutriţie“, fluorura de sodiu este adesea adăugată pentru prevenirea cariilor dentare.

Fosforul este un alt mineral important pentru oase şi dinţi. Acesta se găseşte în carne, peşte, ouă, lactate, leguminoase, cereale integrale, porumb, orez.

Iodul contribuie la formarea hormonilor tiroidieni, iar în cursul sarcinii are un rol crucial în buna dezvoltare a fătului. Poate fi găsit în peştele de apă sărată, în crustacee şi în sarea de masă iodată.

Manganul are un rol în procesele de reproducere şi formarea hormonilor sexuali. Este un mineral esenţial şi pentru buna funcţionare a creierului şi formarea sistemului osos. Poate fi luat din ceai, vegetale verzi, ovăz, orez şi leguminoase.

Seleniul este un mineral cu efect antioxidant şi are un rol în prevenirea unor forme de cancer. Poate fi găsit în cerealele integrale, peşte, crustacee, carne, lactate.

Zincul este prezent în crustacee, organe, carne roşie, drojdie, cereale integrale şi leguminoase şi stimulează procesele de creştere, accelerează vindecarea rănilor şi contribuie la dezvoltarea organelor genitale şi a sănătăţii pielii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite