Iată alimentele cu cel mai mare risc de toxiinfecţie!

Iată alimentele cu cel mai mare risc de toxiinfecţie!

Carnea se numără printre alimentele cu risc mare de alterare

Este timpul perfect pentru picnicuri şi pentru mâncăruri uşoare de tipul salatelor. Însă vremea caldă este prielnică şi toxiinfecţiilor alimentare, manifestate prin dureri digestive, ameţeală şi prin stări de vomă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mâncarea, la frigider cât este călduţă

Mâncarea gătită care conţine carne, cea cu sos ori cu prăjeală este foarte pretenţioasă pe perioada verii şi poate provoca uşor o intoxicaţie. Riscul creşte chiar din momentul pregătirii ei. De aceea, nu tăia carnea pe acelaşi tocător sau cu acelaşi cuţit cu care tai legumele. Spală-te bine pe mâini înainte şi după ce ai tăiat carnea, inclusiv peştele. Şi modul în care sunt păstrare alimentele după preparare este la fel de important. ,,Mâncărurile cu carne, sosurile, cremele pentru prăjituri, ciorbele drese cu ou, salatale care conţin ouă şi preparatele din peşte sunt la fel de <<pretenţioase>> pe perioada verii. Ele trebuie să fie păstrate întotdeauna la rece, până în momentul consumului“, spune nutriţionistul Corina Zugravu. Dacă de obicei lăsăm mâncarea să se răcească pe ,,marginea aragazului“, vara lucrurile sunt diferite. Când mâncarea este călduţă, vasul trebuie pus la frigider.          

Cumpără lactate pentru o singură masă

Pe perioada sezonului estival trebuie să fii precaut şi cu laptele şi cu derivatele lui, atât cele din comerţ, cât şi cele pe care le pregăteşti în casă. Deoarece se alterează foarte repede, brânza, smântâna, iaurtul, frişca şi îngheţata trebuie păstrate la frigider. Însă şi în condiţii de refrigerare, păstrează-le pentru un timp scurt. Orice deschidere repetată a frigiderului le poate afecta compoziţia. Alege produsele ambulate în cutii mai mici, cât pentru o singură masă. Acordă atenţie şi ,,produselor verii“, cum este îngheţata.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: