Alimentele care ne apără de frig

Alimentele care ne apără de frig

Mâncărurile condimentate sunt cele care emană în corp cea mai mare căldură

Nu doar hainele sunt cele care ne încălzesc atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Alimentele pe care le consumăm au un rol important şi pot fi de mare ajutor când frigul „ne intră în oase”. Iată care sunt cele mai „călduroase”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proteinele ne încălzesc

Produsele bogate în proteine ne încălzesc corpul mai bine decât cele bogate în amidon sau grăsimi. Aşadar, gustoasele tocăniţe de pui, bogate în proteine ne pot ţine de cald.

Nici carnea de peşte nu trebuie să lipsească din meniul „de iarnă”, ea fiind la fel de bogată în proteine ca cea de pasăre.

Supa de pui desfundă nasul

Este foarte important să bem lichide în timpul iernii. Din cauza aerului rece şi uscat avem nevoie de hidratare, aşa că este indicat să consumăm cât mai multe lichide calde.

Supele şi ceaiurile ne încălzesc întregul organism. Mai mult, aroma ingredientelor tradiţionale din supă, precum ceapa şi ardeiul, ajunge în vapori şi ajută la defundarea căilor respiratorii.

Află şi alte alimente care ne pot apăra de frig pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările