Hipertiroidismul suprasolicită întregul organism. Care sunt suplimentele alimentare de care ai nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiroida este glanda cu un rol extrem de important în reglarea funcţionării întregului organism
Tiroida este glanda cu un rol extrem de important în reglarea funcţionării întregului organism

Hipertiroidismul apare atunci când glanda tiroidă produce prea mult hormon tiroidian. Sisteme organismului devin suprasolicitate, astfel că au nevoie de o suplimentare de minerale şi vitamine pentru optimizarea funcţiilor.

Glanda tiroidă este unul dintre cei mai importanţi reglatori pe care îi are organismul astfel că este foarte important ca atunci când apare o problemă să ne adresăm medicului specialist. Dieta poate furniza o îngrijire suplimentară, astfel că persoanele cu hipertiroidism trebuie să consume alimente care inhibă funcţiile tiroidei, respectiv crucifere crude – varză, ridichi, conopidă – alimente care ajută la blocarea asimilării de iod de către tiroidă.

Totodată, trebuie redus consumul de lactate şi băuturi care conţin cafeină.

Potrivit Cărţii sănătăţii femeii, semnată de dr. marilyn Glenville, expertă în sănătate şi nutriţie, hipertiroidismul supune organismul  unei suprasolicitări constante, astfel că acesta are nevoie de vitamine şi minerale suplimentare alimentare pentru a face faţă provocării.

Ideale sunt suplimentele care includ cât mai multe din complexul de vitamine B, esenţiale pentru buna funcţionare a glandei tiroide, pentru că organismul le foloseşte pentru a produce T3 şi T4.

Vitamina C cu bioflavonoide – 500 de miligrame de 2 ori pe zi, sub formă de ascorbat de magneziu.

Vitamina E – între 400 şi 600 de UI, zilnic – un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează organismului.

Calciul este şi el important – 700 de miligrame zilnic, magneziu – între 200 şi 600 miligrame, zilnic.

Bromelaina – o enzimă care se găseşte în ananas şi care reduce inflamaţiile din corp – între 250 şi 500 de miligrame de 3 ori pe zi.

Caoenzima Q10 – 60 de miligrame zilnic – un antioxidant puternic . Prezenţa unei tiroide hiperactive poate intensifica daunele provocate de radicalii liberi.

L-caritiona – un aminoacid care reduce activitatea hormonilor tiroidieni şi a simptomelor hipertiroidismului printre care palpitaţiile, insomnia şi starea de nervozitate – 500 de miligrame zilnic.

Acizii graşi omega-3 – 1.000 de miligrame de ulri de peşte – acizi esenţiali care reduce inflamaţiile tiroidei ajutând organismul să producă prostaglandine – substanţe benefice cu efect antiinflamator.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite