Guava, un fruct latino-american cu numeroase beneficii pentru sănătate

Guava, un fruct
latino-american cu numeroase beneficii pentru sănătate

Guave. FOTO: acasa.ro

Guava este unul dintre fructele specifice ale Mexicului, bogat în proprietăţi curative, substanţe nutritive şi bază multor sosuri, dar şi a unei băuturi alcoolice unice, pulque.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste fructe sunt prezente mai ales în zone tropicale şi subtropicale. Prima zonă în care fi fost cultivată este considerată America Centrală de unde a fost răspândită în toată America de Sud, dar şi în anumite zone ale Asiei.

Are formă de pară însă interiorul este asemănător conţinutului pe care îl regăsim în pepenele roşu, culoarea însăşi a guavei fiind o nuanţă de roz

Pulpa fructului are un gust unic de cele mai multe ori fiind un mixt al unui suc în care regăsim căpşuni, banane, pere şi pepene roşu. Guava este bogată în vitamina A, B2, B3 şi C. Totodată, are şi substanţe minerale precum fierul, calciul, potasiul şi fosforul, potrivit naturespride.eu.

Guava e recomandată în momentele în care apar probleme cum ar fi dizenteria sau constipaţia. si dizenterie. Substanţele astringente din acest fruct reprezintă ajută în rezolvarea problemelor de tranzit intestinal.

De asemenea, conţinutul guavei o recomandă bolnavilor cu afecţiuni cardio-vasculare şi ale sistemului imunitar. Consumul regulat ajută la prevenirea formării pietrelor la nivelul rinichilor.

Pe de alta parte, guava poate fi regăsită şi în lista fructelor recomandate pentru proprietăţile sale afrodisiace aceasta ajutând partea masculină, cu precădere.

În Mexic, guavele sunt folosite frecvent pentru pregătirea unei băuturi numite „agua fresca”, dar şi pentru pregătirea unor sosuri culinare. De asemenea, poate de curând a început readucerea în atenţia publică a unei băuturi alcoolice pe bază de guave, pulque, unde alături de acest fruct mai sunt folosiţi fulgii de ovăz şi uneori suc de roşii.

În Brazilia, fructele de guava sunt folosite pentru una din cele mai populare marmelade latino-americane, goiabada.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările