Cinci greşeli des întâlnite în timpul unei diete

Cinci greşeli des
întâlnite în timpul unei diete

Efectul yo-yo trebuie evitat. FOTO: Stylenheat

Respectarea unei diete este cel mai important lucru pentru cei care îşi doresc să slăbească sau să-şi menţină greutatea respectând regulile antropometrice, însă de cele mai multe ori sunt făcute greşeli care anulează tot efortul depus anterior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multe dintre persoanele care au ales pentru urmarea unor diete care să le ofere un fizic dorit au fost martorele unor efecte adverse faţă de cele propuse începutul regimului alimentar.

Greşelile făcute sunt diverse, de la nerespectarea meselor până la consumul de alimente nerecomandate unui program de nutriţie sănătos.

Stylenheat evidenţiază cinci dintre greşelile des întâlnite în rândul acelora care urmează diete.

1.Consumul foarte redus al alimentelor necesare pentru organismul tău

În momentul care reduci drastic nivelul vitaminelor, substanţelor nutritive şi al altor elemente din provenite din alimente, corpul reacţionează într-un mod radical. Astfel, există posibilitatea ca după câteva zile de dietă să rişti să fii înfometată, la acelaşi nivel al greutăţii şi nemulţumită.

2.Efectul yo-yo

În momentul în care are loc debutul dietei aceasta trebuie respectată tot timpul. Dacă sunt momente în care regimul alimentare este nerespectat, fiind consumate alimente bogate în grăsimi sau zaharuri, tot efortul tău poate fi în zadar.

3.Eviţi să iei micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşadar, nu putem trece peste aceasta. Mulţi cred mitul care spune că a nu mânca dimineaţa este un prim pas în a arde grăsimile, dar acest nu face decât să ne producă disconfort în restul zilei.

4.Consumi alimente care nu-ţi plac

Unul din cele mai enervante lucruri este să consumi alimente care nu îţi plac. Prin decizia de a mâncă doar anumite elemente, fără a fi printre acestea şi cele pe care consumai de regulă, duce la o stare de nemulţumire.

5.Excesele ocazionale

Mulţi dintre cei care ţin diete consideră că după o săptămână sau zece zile de regim alimentare strict merită să fie şi o zi de „sărbătoare” în care să-şi facă poftele. Este o greşeală des întâlnită care afectează metabolismul celui care ţine dieta.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările